Φωτογραφια

Άνθρωποι και σκουπίδια

Τα νούμερα που σοκάρουν σε εικόνες

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72430-145720.jpg

Οι αριθμοί που δίνουν στη δημοσιότητα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις δείχνουν πως ο μέσος Αμερικάνος παράγει περίπου δύο κιλά σκουπίδια σε ημερήσια βάση. Ο φωτογράφος Γκρεγκ Σίγκαλ αποφάσισε να δείξει το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης με εικόνες. Καταναλώνουμε ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε ή όχι;

n

Αγκαλιά με το σκουπιδαριό τους, φίλοι, συγγενείς και γείτονες του καλιφορνέζου φωτογράφου συμμετείχαν στη σειρά «7 Days Of Garbage». Οικογενειάρχες αλλά και εργένηδες, μικροί και μεγάλοι, κλασάτοι και χύμα, στήνονται στον φακό του Σίγκαλ σε ένα trash editorial. Κάποιοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς πιστεύοντας στον εθελοντισμό του πράγματος, κάποιοι άλλοι πήραν ένα χαρτζιλίκι.

n

«Φυσικά και ορισμένοι λογόκριναν τα ίδια τους τα σκουπίδια, δηλαδή απέκλεισαν ορισμένα που ίσως τους έφερναν σε αμηχανία», δηλώνει ο ίδιος για το τελικό αποτέλεσμα της ιδέας του. Στο μέλλον σκοπεύει να τραβήξει αντίστοιχες λήψεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη, θέλοντας να τονίσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την αλόγιστη κατανάλωση. «Εάν δεν αναλάβουμε κάποια ευθύνη, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει», δηλώνει. Μη βιαστείτε να στείλετε αυτές τις εικόνες στον κάδο ανακύκλωσης. 

n

n

n

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.