Φωτογραφια

Η ματιά του Λευτέρη Καλογυιού μέσα από την Τέχνη

Αν δεν είναι τέχνη να αποτυπώνεις έναν ολόκληρο κόσμο με χρώματα, κίνηση και συναίσθημα σε μια φωτογραφία, τότε τι είναι;

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
new-top.jpg
© Λευτέρης Καλογυιός

Αν δεν είναι τέχνη να αποτυπώνεις έναν ολόκληρο κόσμο με χρώματα, κίνηση και συναίσθημα σε μια φωτογραφία, τότε τι είναι; O φωτογράφος Λευτέρης Καλογυιός συνηθίζει να προσεγγίζει τα θέματά του μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρίσμα κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τις φωτογραφίες του να ξεχωρίζουν. Έτσι, συνεχίζει όχι μόνο να να εντυπωσιάζει αλλά και να διατηρεί μια σημαντική θέση στην τέχνη της φωτογραφίας. Μιλήσαμε μαζί του για να μάθουμε περισσότερα.

story21.jpg

story15.jpg

Πώς ξεκίνησε η επαφή σας με τον χώρο της φωτογραφίας;
Η φωτογραφία είναι κάτι που κέντριζε το ενδιαφέρον μου απ' όταν ήμουν ακόμα παιδί. Μου άρεσε το πώς αισθανόμουν κάθε φορά που κρατούσα την κάμερα. Έβγαζα φωτογραφίες για να εκφράσω αυτά που ένιωθα. Πρώτα, βέβαια, εξέφρασα τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες μέσα από τη ζωγραφική. Μάλιστα είχα κάνει και μία έκθεση Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Αυτά, βέβαια, πριν με τραβήξει για τα καλά η φωτογραφία και βάλω τη ζωγραφική σε δεύτερη μοίρα.

story26.jpg

story23.jpg

Φαντάζομαι πώς είναι δύσκολο πια να ζήσει κανείς αποκλειστικά από την Τέχνη...
Η Τέχνη είναι ένας τομέας που μπορεί να προσφέρει πολλά σε πνευματικό επίπεδο αλλά λίγα σε υλικό. Σημασία έχει όμως κάθε project που αναλαμβάνεις να το αντιμετωπίζεις σαν έργο τέχνης, να βάζεις ένα κομμάτι της ψυχής σου μέσα. Γι’ αυτό προσπαθώ να ενσωματώσω την τέχνη στον γάμο και τη βάπτιση, όπου μπορώ να πω πως ειδικεύομαι πια. Παράλληλα, ασχολούμαι με τη διαφημιστική φωτογραφία ενώ φωτογραφίζω και για ηλεκτρονικά περιοδικά και portfolio.

story24.jpg

story25.jpg

Πόσο δύσκολο είναι να απαθανατίσετε τα συναισθήματα των ανθρώπων σε μια τόσο σημαντική ημέρα της ζωής τους;
Τα τελευταία χρόνια έγινα πιο συγκεκριμένος σε αυτό που ζητάω και θέλω. Εξελίχθηκα. Γνωρίζοντας ανθρώπους στο περιβάλλον τους άρχισα να δημιουργώ ιστορίες - αποτυπώνοντας αυτό που νιώθω. Για να βγει το αποτέλεσμα που θέλω, για να μπορέσω να μεταφέρω τα βιώματά τους στις φωτογραφίες, συζητάω μαζί τους, προσπαθώ να τους πλησιάσω, να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους, έτσι ώστε να πέσουν οι τοίχοι και οι άμυνές τους και να ακούσω τις βαθύτερες ιστορίες τους. Να νιώσουν άνετα και να αφεθούν στον φακό μου. Έτσι πετυχαίνω ένα πολύ αυθόρμητο αποτέλεσμα που βαδίζει στα όρια του ρεπορτάζ.

story7.jpg

story4.jpg

story3.jpg

story14.jpg

story6.jpg

story16.jpg

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο lkalogios.gr, Insta: lefteriskalogios και Fb: Lefteris kalogios photography


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

proofile-pic-a.jpg
Ο Λευτέρης Καλογυιός  γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τη ζωγραφική αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία και σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας. Στη συνέχεια, έκανε συμπληρωματικές σπουδές στην Γραφιστική και στην  Ιστορία της Τέχνης. Εργάστηκε ως καθηγητής φωτογραφίας σε σχολές του δημόσιου τομέα και από το 2010 διατηρεί το δικό του studio.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ