Φωτογραφια

Τι μπορεί να συναντήσει άραγε κάποιος, βολτάροντας το κέντρο της Αθήνας; Εικόνες

Ομόνοια, Σύνταγμα, Κουκάκι, Κεραμεικός, με τα πόδια σε 15 φωτογραφίες

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376841-777821.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Το κέντρο της Αθήνας είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς. Μέση οδός δεν υπάρχει. Αν το λατρεύεις, θέλεις να μένεις στο κέντρο. Αν όχι, το αποφεύγεις με κάθε τρόπο και ορκίζεσαι στα «καλμαριστά» προάστια. Ένας φίλος μού είχε πει κάποτε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ανθρώπων του κέντρου: οι Ομονοιακοί και οι Συνταγματικοί. Και τα δύο μου αρέσουν. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός.

Κάπως σκληρό και πολύβουο το πρωί, με στενούς και γεμάτους δρόμους που, ωστόσο, διασχίζεις αχόρταγα και μαθαίνεις τα ονόματά τους όταν μυηθείς στην τέχνη του αθηναϊκού σλάλομ. Μπορείς να συναντήσεις τα πάντα. Ο παλμός της πόλης χτυπάει εκεί, στην καρδιά της. Πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα τεράστιο θεατρικό σκηνικό και οι περαστικοί ηθοποιοί ενός έργου που είμαι ο μόνος θεατής.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

αααα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY