Φωτογραφια

Η καλύτερη φωτογραφία μου: Σάκης Γιούμπασης

Έλληνες φωτογράφοι ανθολογούν τη δουλειά τους και μιλούν για αυτή (#3)

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18616-46747.JPG

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε κοντά στο Madison Square Garden τον Αύγουστο του 2005. Ήταν το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι, και ταυτόχρονα η πρώτη και τελευταία φορά που επισκέφτηκα τη Νέα Υόρκη. Πρέπει να μάζεψα γύρω στις πέντε με έξι χιλιάδες φωτογραφίες σ’ εκείνες τις διακοπές, 20 gigabytes συνολικά στον σκληρό δίσκο.

Γιατί διαλέγω αυτή; Διότι εκφράζει ένα προσωπικό ιδεώδες. Βγαίνοντας από το μετρό, με το Empire State Building να ξεπροβάλλει και στα δεξιά του το Madison, εξερχόμενος από τον πολύβουο κόσμο του υπογείου στην κοσμοσυρροή της μητρόπολης, με κατέλαβε δέος. Εδώ θα ήθελα να δουλεύω, σκέφτηκα, τέτοια πράγματα να φωτογραφίζω. Να πληρώνομαι για να καταγράφω τη ζωή σε αυτή την πόλη».

*Ο Σάκης Γιούμπασης είναι freelancer φωτογράφος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο από το 2002. Έχει συνεργαστεί με πλήθος εντύπων, ενώ καλύπτει αδιακρίτως ρεπορτάζ, πορτρέτα, editorial μόδας, still life και διαφημιστικά. Μεγάλο του πάθος είναι τα ταξίδια, καθώς έχει περιπλανηθεί επισταμένως στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, ένα πάθος που το υπερκεράζει μονάχα η εμμονή του με τη Formula 1, της οποίας σπανίως χάνει αγώνες.

sakisgioumpasis.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.