- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα δύο νέα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας
«Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο».
Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ δημιούργησε στο iPad δυο νέα έργα που στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πανδημία
Τον περασμένο Μάρτιο, καθώς ο κορωνοϊός μεταδιδόταν με ταχύτητα από χώρα σε χώρα και μπήκαμε στο πρώτο lockdown, ο Βρετανός ζωγράφος, σκηνογράφος και φωτογράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ, δημιούργησε μια ανοιξιάτικη εικόνα μαζί με ένα μήνυμα ελπίδας που είχε παγκόσμια απήχηση.
Τώρα και καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 και οι πόλεις βρίσκονται ξανά σε καθεστώς lockdown, ο Χόκνεϊ σχεδίασε δύο νέες εικόνες, αυτή τη φορά αποτυπώνοντας την ομορφιά του φθινοπώρου, με τη συνοδεία ενός μηνύματος: «Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο». Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Art Newspaper, ο Χόκνεϊ δημιούργησε τις εικόνες στο iPad που – όπως ισχυρίζεται – απαιτεί την ικανότητα να ζωγραφίζει και να χρωματίζει. Αυτό το χρονικό διάστημα ο ζωγράφος κατοικεί στη Νορμανδία.
Από την αρχή της πανδημίας, ο δημοφιλής ζωγράφος προετοιμάζεται για μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο, με σκοπό να σηματοδοτήσει και να γιορτάσει την εποχή της άνοιξης. Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει 116 νέα έργα τέχνης που εκπέμπουν αισιοδοξία και τα οποία μετά τη δημιουργία στο iPad, τυπώθηκαν στο χαρτί. Ο 83χρονος ζωγράφος επέβλεψε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου του 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου του 2021. Μερικά από τα έργα συμπεριλαμβάνονται στην τρέχουσα έκθεση της γκαλερί σύγχρονης τέχνης του Παρισιού, Lelong.
Ο Χόκνεϊ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και παραμένει μια από τις πιο ευρηματικές φιγούρες του χώρου της τέχνης. Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διερευνήσει νέες τεχνολογίες και εξερεύνησε διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσει τέχνη, αρχίζοντας με τη συσκευή iPhone το 2007, πριν αποκτήσει τα iPad και Stylus το 2010.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Όταν ένα χωριό διακοσίων κατοίκων γίνεται πολιτιστικός προορισμός
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Μια εικονογράφος που τα σπάει
Αναδρομή στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.