- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα δύο νέα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας
«Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο».
Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ δημιούργησε στο iPad δυο νέα έργα που στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πανδημία
Τον περασμένο Μάρτιο, καθώς ο κορωνοϊός μεταδιδόταν με ταχύτητα από χώρα σε χώρα και μπήκαμε στο πρώτο lockdown, ο Βρετανός ζωγράφος, σκηνογράφος και φωτογράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ, δημιούργησε μια ανοιξιάτικη εικόνα μαζί με ένα μήνυμα ελπίδας που είχε παγκόσμια απήχηση.
Τώρα και καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 και οι πόλεις βρίσκονται ξανά σε καθεστώς lockdown, ο Χόκνεϊ σχεδίασε δύο νέες εικόνες, αυτή τη φορά αποτυπώνοντας την ομορφιά του φθινοπώρου, με τη συνοδεία ενός μηνύματος: «Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο». Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Art Newspaper, ο Χόκνεϊ δημιούργησε τις εικόνες στο iPad που – όπως ισχυρίζεται – απαιτεί την ικανότητα να ζωγραφίζει και να χρωματίζει. Αυτό το χρονικό διάστημα ο ζωγράφος κατοικεί στη Νορμανδία.
Από την αρχή της πανδημίας, ο δημοφιλής ζωγράφος προετοιμάζεται για μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο, με σκοπό να σηματοδοτήσει και να γιορτάσει την εποχή της άνοιξης. Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει 116 νέα έργα τέχνης που εκπέμπουν αισιοδοξία και τα οποία μετά τη δημιουργία στο iPad, τυπώθηκαν στο χαρτί. Ο 83χρονος ζωγράφος επέβλεψε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου του 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου του 2021. Μερικά από τα έργα συμπεριλαμβάνονται στην τρέχουσα έκθεση της γκαλερί σύγχρονης τέχνης του Παρισιού, Lelong.
Ο Χόκνεϊ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και παραμένει μια από τις πιο ευρηματικές φιγούρες του χώρου της τέχνης. Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διερευνήσει νέες τεχνολογίες και εξερεύνησε διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσει τέχνη, αρχίζοντας με τη συσκευή iPhone το 2007, πριν αποκτήσει τα iPad και Stylus το 2010.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το έργο που θα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Περίπτερο στη διοργάνωση
Ένα ταξίδι 2.300 ετών μέσα από τη σιωπή του τοπίου
Ο καλλιτέχνης φέρεται να πραγματοποιεί πλέον ιδιωτικές πωλήσεις σε επιλεγμένους συλλέκτες
Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Μια γραμμή κύμα» αποκαλύπτει τον ποιητικό κόσμο του ζωγράφου
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.