- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Nitra Gallery: 17 καλλιτέχνες προτείνουν δραστηριότητες για παιδιά
Τρόποι να παραμείνουμε δημιουργικοί στο δίγλωσσο ebook «Creative at Home»
Δραστηριότητες τέχνης για τα παιδιά από δεκαεφτά καλλιτέχνες και τη Nitra Gallery μέσα από το δίγλωσσο ebook «Creative at Home»
Πώς μπορεί η τέχνη να μας βοηθήσει σήμερα; Πώς μπορεί να μας ανακουφίσει σήμερα πρακτικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες; Πώς μπορεί να μας βοηθήσει να διευρύνουμε τα ερεθίσματά μας και τους τρόπους έκφρασής μας, όταν είμαστε όλη μέρα σπίτι;
Με αυτό στον νου η ομάδα της Nitra Gallery προσκάλεσε καλλιτέχνες-συνεργάτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό να προτείνουν μια δική τους δραστηριότητα τέχνης για παιδιά που είναι σπίτι μαζί με τους γονείς τους.
Γιατί αν δεν ξέρουν οι καλλιτέχνες από τέχνη... ποιος ξέρει;
Οι καλλιτέχνες Παντελής Βιταλιώτης (Magneto), Μαριλίτσα Βλαχάκη, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Βίκτωρ Κοέν (US/GR)/ Michel Lamoller (DE), Έλλη Λαμπαδαρίδου, Anabel Leiner (DE), Μαρία Οικονομοπούλου (NL/GR), Ardan Ozmenoglu (TK), Γιάννης Παλατζίδης & Χρήστος Κρανιώτης, Γιώργος Παπακαρμέζης, Alexandra Roussopoulos (FR), Ελένη Σβυριάδη, Αναστάσης Στρατάκης και Γιώργος Τσεριώνης προτείνουν ιδέες και δραστηριότητες για να παραμένουμε δημιουργικοί στο σπίτι μέσα από το δίγλωσσο ebook «Creative at Home».
Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ζωγραφική, κολάζ, περίεργες τεχνικές και χειροτεχνίες όλων των ειδών που μπορούν να κάνουν παρέα με τους γονείς τους. Και μάλιστα, αφού το lockdown είναι διεθνές, οι ιδέες έρχονται εκτός από την Ελλάδα, από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Αμερική.
Επισκεφτείτε τη σελίδα της Nitra Gallery για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε το ebook. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@nitragallery.com.
Το μήνυμα της Nitra Gallery προς όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο «Creative at Home»
Η Nitra Gallery ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν με τόσο ενθουσιασμό σε αυτήν την πρωτοβουλία. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο μόνος τρόπος μπροστά είναι στηρίζοντας τις κοινότητές μας και το κοινωνικό σύνολο ο καθένας με ό,τι μέσο διαθέτει. Το δικό μας μέσο είναι η τέχνη και αυτή ήταν η δική μας προσπάθεια ήταν να φέρουμε μαζί και όσους καλλιτέχνες αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο. Η διάθεσή τους ήταν πραγματικά συγκινητική και τους ευχαριστούμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Μια γραμμή κύμα» αποκαλύπτει τον ποιητικό κόσμο του ζωγράφου
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.