- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Υπέγραψε» ο Banksy το stencil της Βενετίας (εικόνες)
Η προσφυγοπούλα με τη φωτοβολίδα είναι δικό του έργο
Ο Banksy «υπέγραψε» τελικά το έργο του στη Βενετία αναρτώντας δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.
Πριν από δύο εβδομάδες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η φετινή Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, στον εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου στη φοιτητική γειτονιά Ντορσοντούρο, εμφανίστηκε ένα στένσιλ στο οποίο απεικονιζόταν μια μικρούλα προσφυγοπούλα να φορά σωσίβιο και να κρατά στο δεξί χέρι της μια νέον ροζ φωτοβολίδα διάσωσης.
Είχε όλα τα χαρακτηριστικά έργου του Banksy, ωστόσο ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου δεν αναλάμβανε την πατρότητα μιας και δεν το αναρτούσε, όπως συνηθίζει να το κάνει, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο «υπέγραψε» τελικά το έργο, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.
Μετά την επιβεβαίωση ότι το έργο είναι δικό του, πολλοί έκαναν εικασίες για το κατά πόσον το έργο αναφέρεται στην παγκόσμια προσφυγική κρίση. Ο Banksy, στα έργα του, συχνά αναφέρεται στα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων: το 2015, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλέ της Γαλλίας, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Στιβ Τζομπς.
«Συχνά μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η μετανάστευση είναι απομύζηση των πόρων μιας χώρας, αλλά ο Στιβ Τζομπς ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη» είχε τονίσει, σε ανακοίνωσή του τότε.
«Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κόσμου, κάθε χρόνο καταβάλλει φόρους ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχει απλά και μόνο επειδή δέχθηκαν στη χώρα έναν νεαρό από τη Χομς».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.