- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
50 καλλιτέχνες σχολιάζουν τον Αμερικανό πρόεδρο σε μία αντι - Τραμπ έκθεση
Μία προσπάθεια να δείξουν τη συλλογική τους απέχθεια «απέναντι στον επικίνδυνο ρατσιστή, σεξιστή και ψυχοπαθή ναρκισσιστή»
Η επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Λονδίνο είχε δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων από τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας. Στις 12 Ιουλίου είχαμε ένα πλήθος αντι-Τραμπ δράσεων, όπως ήταν η διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων κοντά στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ με κύριο σύνθημα «Ντόναλντ Τραμπ, δεν είσαι ευπρόσδεκτος!», αλλά και με φωνές διαμαρτυρίας για την κράτηση των παιδιών μεταναστών από τις αμερικανικές αρχές.
Στο ίδιο κλίμα διάθεσης κατά του Τραμπ πραγματοποιήθηκε και η Αντι-Τραμπ Έκθεση Τέχνης στα Rivington Studios στην περιοχή Σόρντιτς του Λονδίνου. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε από την ομάδα τέχνης Creative Debuts και περιλάμβανε έργα 50 καλλιτεχνών, που σχολιάζουν τον αμερικανό πρόεδρο και τις πολιτικές που ασκεί.
Βλέπουμε τον Ντόναλντ Τραμπ ως μποξέρ με το Άγαλμα της Ελευθερίας για σάκο του, ως κλόουν, ως το κέντρο ενός στόχου, να τον βαράει μία φεμινίστρια και τον εγκέφαλό του ως ένα καλώδιο που συνδέεται με το Twitter.
Οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν την έκθεση ως μία προσπάθεια «να δείξουν τη συλλογική τους απέχθεια απέναντι στον επικίνδυνο ρατσιστή, σεξιστή και ψυχοπαθή ναρκισσιστή που διευθύνει αυτή τη στιγμή τον Λευκό Οίκο». Τα έσοδα από την εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε έργα σύγχρονης τέχνης από των χώρο της φωτογραφίας, της γλυπτικής, της χειροτεχνίας, των εικαστικών και του κινηματογράφου, θα δοθούν στον συνασπισμό End Violence Against Women (Σταματήστε Τη Βία Κατά Των Γυναικών).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Μια γραμμή κύμα» αποκαλύπτει τον ποιητικό κόσμο του ζωγράφου
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.