- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο έχει επηρεάσει ο Michael Jackson τη σύγχρονη τέχνη;
Πάνω από 40 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση «Michael Jackson: On the Wall» στο Λονδίνο
Μια νέα σημαντική έκθεση αναλαμβάνει να μελετήσει την επιρροή του Michael Jackson στη σύγχρονη τέχνη. Στην έκθεση «Michael Jackson: On the Wall» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα πάνω από 40 καλλιτεχνών, που συγκεντρώθηκαν από κρατικές και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, καθώς και νέα έργα που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την περίσταση.
Η έκθεση θα επιχειρήσει να απαντήσει όχι μόνο στο γιατί ο Michael Jackson προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσων πολλών σύγχρονων καλλιτεχνών αλλά και γιατί εξακολουθεί να καταλαμβάνει τόσο εξέχουσα θέση στη συλλογική πολιτισμική συνείδηση. Η έκθεση θα εξερευνήσει την επιρροή του μουσικού στους σύγχρονους καλλιτέχνες και το συνεχές ενδιαφέρον που τον συνόδευε ως κορυφαία προσωπικότητα της μουσικής και του θεάματος.
Τα έργα που θα εκτεθούν ανήκουν σε ορισμένους από τους σπουδαιότερους εν ενεργεία σύγχρονους καλλιτέχνες, αλλά και σε ανερχόμενα αστέρια. Ορισμένοι εξ αυτών είναι οι Rita Ackerman, Dara Birnbaum, Candice Breitz, Mark Flood, Isa Genzken, Gary Hume, David LaChapelle, Paul McCarthy, Catherine Opie, Andy Warhol και πολλοί άλλοι.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη National Portrait Gallery του Λονδίνου από τις 28 Ιουνίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2018, υπό την επιμέλεια του Δρ. Nicholas Cullinan, Διευθυντή της National Portrait Gallery, και η HUGO BOSS τη στηρίζει ως χορηγός, ενώ μαζί με την National Portrait Gallery θα διοργανώσουν μια ιδιωτική παρουσίαση της έκθεσης στις 26 Ιουνίου.
Με την ευκαιρία της συνεργασίας με την National Portrait Gallery και στα πλαίσια της έκθεσης, επιλεγμένα κομμάτια της νέας συλλογής της BOSS θα έχουν ως έμπνευση την εν λόγω έκθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Επιμέλεια έκθεσης Άννα Καφέτση
«Θαυμάζω κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να έχει»
Παρουσιάζει μια πιο σύνθετη εικόνα της ιστορίας τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.