- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπορούν τα έπιπλα να είναι έργα τέχνης;
Ο Σπύρος Κοντάκης παρουσιάζει την έκθεση «no Man is an island» στην Πάρο
Ο Σπύρος Κοντάκης ξεκίνησε γράφοντας και παίζοντας μουσική, όμως 25 χρόνια αργότερα, όταν ένιωσε ότι έπρεπε να «ξανασχεδιάσει» το μέλλον του σαν καλλιτέχνης και να ξαναβρεθεί με τον παιδικό του εαυτό, πήρε τα μολύβια του και άρχισε να ζωγραφίζει εικόνες από αντικείμενα και έπιπλα, τα οποία, αν και στατικά, έχουν την τάση να προχωράνε προς το επόμενο επίπεδο της ύπαρξής τους, να αποκτούν συνειδητότητα και τελικά να απελευθερώνονται σπάζοντας τα δεσμά της ακινησίας. Ο καλλιτέχνης θέλει το οτιδήποτε δημιουργεί να μεταφέρει την αίσθηση της επικοινωνίας με τις παιδικές μας αναμνήσεις, τότε που η σοφή αφέλεια και αθωότητα μπορούσε να αποδομήσει και να επανασυνθέσει την πραγματικότητα με έναν ονειρικό τρόπο, καθώς αγνοούσε επίμονα τη λογική και τους κανόνες. Έτσι ξεκίνησε να κατασκευάζει έπιπλα και αντικείμενα. Μέσα σε επτά χρόνια κατάφερε να μπει στην παριζιάνικη γκαλερί της Helene Nougaro, κι έκανε το Hollywood να παραμιλάει χάρη στην περίφημη τσαγιέρα του «Conical» που εμφανίστηκε μέχρι και στο Skyfall του James Bond.

Σπύρος Κοντάκης - SoftDough, εμπνευσμένο από έναν σπασμένο μπουφέ της γιαγιάς
Φέτος, από την 1η Αυγούστου παρουσιάζει την έκθεση «no Man is an island» στον εκθεσιακό χώρο Art Space / Studio 265, στην Πάρο. Η έκθεση συγκεντρώνει τα έπιπλα και τα αντικείμενα ως έργα τέχνης τα οποία, όμως, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην χάνουν τον λειτουργικό χαρακτήρα τους και κατασκευασμένα από τα πιο φίνα υλικά.
Σπύρος Κοντάκης «no Man is an island»
Ο Σπύρος Κοντάκης ελπίζει τα αντικείμενα που σχεδιάζει, να καταφέρουν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν και να συζητήσουν με διάφορους ανθρώπους ώσπου τελικά βρουν την ηρεμία, σε κάποιο χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα συντροφικότητα αλλά και επίγνωση σε όποιον βρεθεί κοντά τους.

Art Space / Studio 265
Οι δημιουργίες του συνδυάζουν τον αυθορμητισμό και το περίτεχνο design με έναν ιδιότυπο τρόπο που καταφέρνει να αφαιρεί την «υπερβολή» από το αντικείμενο. Στόχος της Κontaki Design δεν είναι η μαζική παραγωγή, αλλά δημιουργίες εξαιρετικής ποιότητας οι οποίες ενδεχομένως να χαρακτηρίζονται από ένα γοητευτικό ψεγάδι − όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.
Σπύρος Κοντάκης «no Man is an island»: 1 - 28 Αυγούστου 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 18.00-21.00. Art Space / Studio 265 Επαρχιακή οδός Παροικιάς-Νάουσας, 22840 24331, artspace.studio265@gmail.com, Facebook Page
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Επιμέλεια έκθεσης Άννα Καφέτση
«Θαυμάζω κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να έχει»
Παρουσιάζει μια πιο σύνθετη εικόνα της ιστορίας τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.