Εικαστικα

Το γαλάζιο του Αιγαίου

Για 9η χρονιά οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν το Αιγαίο στην έκθεση που παρουσιάζεται στην Πάρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363589-752079.jpg

Ο Δήμος Πάρου, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες του πολιτιστικού ομίλου «Κέντρο Τέχνης - Marble Art Center», παρουσιάζουν για 9η χρονιά την ομαδική εικαστική έκθεση «Πάρος: Γαλάζιο του Αιγαίου 2017 - Aegean Blue».

Οι καλλιτέχνες πραγματεύονται το θέμα μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες που έχουν βιώσει αρμενίζοντας στο Αιγαίο αλλά και στη θαλάσσια προέκτασή του, τη Μεσόγειο, και τις αποδίδουν εικαστικά ο καθένας ξεχωριστά, με την τεχνοτροπία και αισθητική που τον διακρίνει στο προσωπικό ή συλλογικό του έργο. Η ιστορική φόρτιση του Αρχιπελάγους αλλά και της Μεσογείου με τον Κυκλαδικό, Μινωικό και Μυκηναϊκό πολιτισμό, η Αθηναϊκή Θαλασσοκρατία με τις τριήρεις, η Βυζαντινή επικράτηση με τους ταχύτατους Βυζαντινούς Δρώμονες επενδυμένοι με το υγρό πυρ αποτελούν πηγή ερεθισμάτων για θέματα. Αλλά και στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία με την επανάσταση του 1821 με τους μπουρλοτιέρηδες, και η εξάπλωση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας από τον 18ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, βρίθουν από θέματα που σε συνδυασμό με τα προσωπικά βιώματα του κάθε καλλιτέχνη προσδίδουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ερεθίσματα για την εικαστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη του θέματος. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γκαίη Αγγελή, Κίμων Αξαόπουλος, Στέλλα Αφεντάκη, Κάτια Βαρδουλάκη, Τζένη Βεργέτη, Νινέτα Βρετού, Αφροδίτη Καραμανλή, Μαρία - Δανάη Καυχίτσα, Παναγιώτης Καλκαβούρας, Σταύρος Καρνάκης, Λουίζα Κέντρου, Όλγα Μαντζουράνη, Ευαγγελία Μπάλιου, Γιώργος Μπογιατζής, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Νίκος Μπράτος, Ουρανία Μύτικα, Πανταζίδης, Κώστας Σκιαδάς, Βαιλική Σοφρά, Ελένη Σπετσάκη, Άρτεμις Σταματίου, Κατερίνα Σταμπολίτη, Γιώργος Στρώνης, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Γεωργία Φιλαδιτάκη, Ρένα Φλώρου, Νίκος Χριστοδούλου, Laure Shawwah. Στην έκθεση θα παρουσιασθούν επίσης έργα από πέτρα και μάρμαρο του παραδοσιακού αιγαιακού εργαστηρίου γλυπτικής «Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης - Marble Art Center» στο πλαίσιο των σεμιναρίων που οργανώθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο 2016 - 2017 στην Αθήνα. 

Info: «ΠΑΡΟΣ: Γαλάζιο Αιγαίου 2017 - Aegean Blue». Εγκαίνια: 14 Ιουλίου 2017, 20.00. Διάρκεια: Ως 20 Ιουλίου 2017. Πολιτιστικός Χώρος «Άγιος Αθανάσιος», Νάουσας - Πάρος. Πληροφορίες: 6980275555, 6942075756

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ