Εικαστικα

Πατάτες με λάδι σε ξύλο

Έκθεση του Δημήτρη Χαντζόπουλου στη γκαλερί «7»

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27309-62079.jpg

Βλέποντας κανείς την εικαστική δουλειά του γνωστού από τις γελοιογραφίες του στα ΝΕΑ, Δημήτρη Χαντζόπουλου, μπορεί (και) να θυμηθεί, αν είναι αναγνώστης της, κάποια παράξενα «πορτρέτα» που φιλοξενεί κατά καιρούς η ισπανική εφημερίδα El Pais. Λέω παράξενα γιατί απεικόνιζαν πάντα ένα αντικείμενο χρήσης, αλλά με απόλυτα σοβαρό τρόπο. Ίσως αυτό να ήταν το έναυσμα για τον καλλιτέχνη –ποιος ξέρει εκτός από τον ίδιο–, αν και πάλι μπορεί να γράφτηκε στο ασυνείδητό του και τώρα να βγήκε στην επιφάνεια με τον καλύτερο τρόπο.

Πατάτες λοιπόν, σε 39 άτιτλα κομμάτια ως ανθρώπινες φιγούρες ή άλογα, έμβρυα, σε κεφάλια μεταναστών,… Η συλλογή των έργων εκπλήσσει παραπάνω από ευχάριστα. Δεν είναι μόνο πως μας «υποχρεώνει» να δούμε με άλλο μάτι το αγαπημένο γεώμηλο, αλλά και πως στους πίνακες υπάρχουν πολλές αναφορές –κλείσιμο ματιού- σε έργα άλλων καλλιτεχνών, κυρίως σουρεαλιστών. Από τον Μαγκριτ μέχρι τον Νταλί. Αλλά και γλυπτά, όπως του Χένρι Μουρ.

Ωραία, νόστιμη έκθεση. Αξίζει να τη δούμε από κοντά.

Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, 9/10- 3 /11

nimageimage

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11.00 – 14.00, 18.00-21.00. Τετάρτη, Σάββατο : 11.00 - 15.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.