Design & Αρχιτεκτονικη

Ο Pharrell Williams, ο κορωνοϊός και τα οικολογικά μαχαιροπίρουνα

Για να νιώθεις ασφαλής όταν τρως έξω

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Pharrell Williams, ο κορωνοϊός και τα οικολογικά μαχαιροπίρουνα

Ο Pharrell Williams, η δημιουργική του ομάδα I AM Other και το στούντιο Pentatonic δημιούργησαν, την εποχή του κορωνοϊού, ένα ατομικό σετ μαχαιροπίρουνων.

Ονομάζεται Pebble και είναι ένα σετ ατομικών μαχαιροπίρουνων. Φτιάχτηκε υπό συνθήκες κορωνοϊού, για να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στον κάτοχό τους όταν βγαίνει για φαγητό εκτός σπιτιού.

Τα κομμάτια του σετ κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα CD, κοστίζουν 55 ευρώ και φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή του studio Pentatonic και της δημιουργικής κολεκτίβας του Pharrell Williams I Am Other.

Μια θηκούλα που μοιάζει με ποντίκι υπολογιστή περιλαμβάνει ένα μαχαίρι, ένα πιρούνι, ένα κουτάλι, ένα καλαμάκι (όχι χοιρινό, σε καλό μας, γελάσαμε και σήμερα), και δύο τσόπστικς. Άρα μπορείς να φας από φασολάδα μέχρι νουντλς.

the-pebble-otherware-pentatonic-i-am-other-pharrel-williams-coronavirus-cutlery-col-8.jpg

Το Pebble είναι η απάντηση στη χρήση πλαστικών μιας χρήσης, που αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι το πρώτο προϊόν της Otherware, όπως ονομάστηκε το brand που προέκυψε από τη συνεργασία των Pentatonic και I Am Other. Στόχος: η δημιουργία αντικειμένων που ανταποκρίνονται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

the-pebble-otherware-pentatonic-i-am-other-pharrel-williams-coronavirus-cutlery-col-3.jpg

Με σαφή αναφορά στη μουσική καριέρα του Pharrell Williams, το Pebble κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από ανακυκλωμένα CD. Καθώς ο κόσμος μας διαρκώς και αποϋλοποιείται, εκτιμάται ότι από το 2005 μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί στα σκουπίδια 10 δισεκατομμύρια CD και DVD. Επίσης στην κατασκευή του χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένες συσκευασίες τροφίμων και ανοξείδωτο ατσάλι.

Το σχεδιαστικό στούντιο Pentatonic, δουλεύοντας πάνω στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, έχει δημιουργήσει έπιπλα από smartphone, αποτσίγαρα και χρησιμοποιημένες κούπες καφέ. Ο δε Pharrell Williams (με όλα ανακατεύεται αυτό το παιδί!), παρόμοιας φιλοσοφίας, υπηρέτησε τον βιώσιμο σχεδιασμό με τη σειρά ρούχων που κυκλοφόρησε με την G Star Raw, με πρώτη ύλη πλαστικά που συλλέχτηκαν από ωκεανούς. Ο πολυσχιδής Pharrell δείχνει το μέλλον. 

Pentatonic turns smartphones, cans and cigarette butts into flat-pack furniture

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ