- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι βιβλιοθήκες της Ευρώπης που προκαλούν δέος
Ο Thibaud Poirier φωτογραφίζει τους ναούς της γνώσης
«Η ανάγνωση είναι μοναξιά», είπε κάποτε ο Ίταλο Καλβίνο και η ρήση του διάσημου λογοτέχνη αντικατοπτρίζει την έμπνευση πίσω από αυτή τη σειρά φωτογραφιών. Εκεί που η ιδιωτική εμπειρία της ανάγνωσης συναντά το δημόσιο χώρο και την ιδέα της συνάθροισης, εκεί που φημισμένοι αρχιτέκτονες σχεδίασαν τους ιδανικούς χώρους στέγασης των γραμμάτων, ο φωτογράφος Thibaud Poirier εστιάζει το φακό του και δίνοντας έμφαση στη συμμετρία μας δίνει μια άλλη συναρπαστική ματιά από τις κλασικές αλλά και σύγχρονες βιβλιοθήκες της Ευρώπης.
Από τη Ρώμη μέχρι το Δουβλίνο και από το Παρίσι στο Βερολίνο, παρουσιάζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και μεγαλοπρεπή κτίρια που αγγίζουν όχι μόνο τους βιβλιόφιλους αλλά και όσους μπορούν να διακρίνουν στοιχειωδώς το ωραίο.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thibaud Poirier (@tibman) στις Μάι 9, 2016, 9:36πμ PDT
Επιλέγοντας να φωτογραφίσει τις επιβλητικές βιβλιοθήκες χωρίς αναγνώστες, αναδεικνύει την αντίθεση ανάμεσα στη μοναχικότητα που χαρακτηρίζει το διάβασμα και τη μεγάλη παρέα που μπορούν να σχηματίσει κάθε βόλτα σε αυτές. Από το χρόνο κατασκευής τους μέχρι το στιλ και την ατμόσφαιρά τους, η επιλογή τους είναι ένα διαβατήριο στην ιστορία της λογοτεχνίας και της γνώσης.
Τα βιβλία θα είναι πάντα μια προσιτή μορφή διαφυγής για εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν τη γνώση για τον κόσμο και τους εαυτούς τους. Απολαύστε μερικά από τα πιο πολυτελή «σπίτια» τους εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλά έπιπλα, ουδέτερα χρώματα και μίνιμαλ διακόσμηση
Πιάτα, κεραμικά, δίσκοι και διακοσμητικά με σαρδέλες φέρνουν στο σπίτι τη χαλαρή, μεσογειακή αισθητική
Η οδός Κύπρου συγκεντρώνει τα περισσότερα διατηρητέα, ιστορικά και σπουδαία κτίρια της πόλης σε 350 μόλις μέτρα.
Τα έργα που έχει αναλάβει και η συνεργασία του με τον Sir Norman Foster και την ομάδα Foster + Partners
Συνεργάζεται με το Gaudí Foundation ως Official Partner της διεθνούς έκθεσης «GAUDÍ: Back to the Origins».
Luxury brands και beach clubs ράβουν το πιο κομψό καλοκαίρι
Η απάντηση θα δοθεί από όσα συμβούν στον χώρο και από όσα φύγουν από αυτόν
Δέκα χρόνια από τον θάνατό της, θυμόμαστε την πρωτοπόρο αρχιτεκτόνισσα, που μεταμόρφωσε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τα κομψά, φουτουριστικά έργα της
Ο άνθρωπος που γέμισε τον κόσμο με χρώμα, καμπύλες και φαντασία
Μια χιουμοριστική «διάκριση» που δείχνει τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της αρχιτεκτονικής στις βρετανικές πόλεις
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Μπαμπού, φυτά και φυσικό φως μπορούν να κάνουν το μπάνιο σου να θυμίζει resort του Μπαλί
Ξεχάστε τα άκρα του μίνιμαλ και του μάξιμαλ. Ο μιντιμαλισμός είναι η νέα προσέγγιση στην εσωτερική διακόσμηση που συνδυάζει ισορροπία, λειτουργικότητα και προσωπικό στιλ.
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Το ξενοδοχείο 28 δωματίων που σχεδίασε ο Φίλιπ Σταρκ στο Cap Ferret, το κομψό και διακριτικό καταφύγιο των εύπορων και διάσημων Γάλλων, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που ατενίζει τον Ατλαντικό.
Συγγνώμη, ποιος μένει εδώ τελικά;
Στην κατηγορία «Generative, Algorithmic, Parametric and AI-Assisted Design»
Το πρόγραμμα Blue-Green Tops επιχειρεί να μετατρέψει τα δώματα της πόλης σε μπλε-πράσινες στέγες που διαχειρίζονται το νερό και μειώνουν τη θερμοκρασία
Το στιλ διακόσμησης που βρίσκει ομορφιά στις ατέλειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.