Design & Αρχιτεκτονικη

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Η γνωστή εταιρία κλείνει φέτος 80 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα μοναδικό εικαστικό event σήμερα 22/11 

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331471-686771.jpg

Όταν μπήκα για πρώτη φορά στα κτίρια της εταιρείας, σ ένα τεράστιο δυόροφο κτίριο στο Νέο Ψυχικό λίγο ο φωτισμός, λίγο το άρωμα του χώρου, λίγο η γαλήνη και η χαλαρότητα που κυριαρχούσαν στην ατμόσφαιρα, μου έφεραν στη μνήμη ακαριαία έναν άλλο αθηναϊκό υπέρκομψο χώρο, το κατάστημα του Αλεξανδράκη στην Ερμού. Δεν ήταν τυχαίο. Δυστυχώς, πάρα πολύ δυστυχώς, η Αθήνα έχει να επιδείξει ελάχιστους χώρους που όχι μόνο επέζησαν από τις παλιές καλές εποχές αλλά και διατηρήθηκαν με άψογο τρόπο μέχρι σήμερα. Το κατάστημα του Καραγεωργίου ανήκει σ αυτές τις ελάχιστες εξαιρέσεις.

Φέτος κλείνει 80 χρόνια ζωής. Και το γιορτάζει σήμερα με τη λάμψη που του αξίζει. Η ιστορία της εταιρίας ξεκινάει το 1936 όταν ο ιδρυτής της Γεώργιος Καραγεωργίου δημιούργησε τα πρώτα σχέδια επίπλων, με επαναστατικές για την εποχή γραμμές και φόρμες και τέλεια φινιρίσματα στο κατασκευαστικό τους κομμάτι. Ο ταλαντούχος αυτός άνθρωπος κληροδότησε στη συνέχεια την παράδοση της εταιρείας του στην δεύτερη γενιά. Ο Στέλιος Καραγεωργίου διεύρυνε το πεδίο των δραστηριοτήτων  αναλαμβάνοντας την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Εκτός από κατοικίες ανέλαβε την διακοσμητική επιμέλεια και σε χώρους γραφείων, καταστημάτων αλλά και σκαφών δημιουργώντας αντικείμενα, χρηστικά και διακοσμητικά.  Είναι τα πρώτα χρόνια μετά την δημιουργική έκρηξη του παγκόσμιου Design, είναι η 2η γενιά μετά το Μοντέρνο κίνημα και στις δράσεις της επιχείρησης προστίθεται ένας πιο εξωστρεφής χαρακτήρας με συνεργασίες, εισαγωγές υπογραφών από το εξωτερικό και δυναμική παρουσία του brand σε εκθέσεις και φόρουμ για το ελληνικό έπιπλο.

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Σήμερα τα ηνία της επιχείρησης κρατούν η Άσπα και Ελεάνα Καραγεωργίου που με το ανήσυχο πνεύμα τους κατάφεραν να προσαρμόσουν την εταιρεία στις σύγχρονες απαιτήσεις χωρίς να χάσει όμως τίποτα από τη παράδοση της. Ευθυγραμμίστηκαν με τις παγκόσμιες τάσεις, τη μόδα, τις αλλαγές στην κοινωνία διατηρώντας όμως πάντα την ελληνικότητα και την παράδοση της φίρμας μέσα από δημιουργικές εκφράσεις.

Για τα 80 χρόνια της εταιρείας, οι ιδιοκτήτριες της, σήμερα Τρίτη 22/11 από τις 19.00-22.00 στο showroom ετοίμασαν ένα event έκπληξη με πολλή Τέχνη και  milestones δημιουργιών. Στο εικαστικό κομμάτι συμμετέχει η πολιτιστική πλατφόρμα ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ με την παρουσίαση έργων έξι νέων κι υποσχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών. Αν και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ετοιμάζεται, πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό.

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από τα ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ είναι:

Χρυσάνθη Κομιανάκη

Όλγα Μηλιαρέση Φωκά

Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Νατάσσα Παπαδοπούλου

this is opium

Γιάννης Χαριτίδης

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Ελληνικό design Καραγεωργίου

Μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα Καραγεωργίου και να δείτε από κοντά όλη την αισθητική του χώρου στην διεύθυνση Αδριανείου 44, Νέο Ψυχικό 2106713348, www.Karageorgiou.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ