Design & Αρχιτεκτονικη

Κολυμπώντας στα σύννεφα (video)

Το Sky Habitat έχει 38 ορόφους και μια γέφυρα-πισίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121818-272930.jpg

Στην περιοχή Bishan της Σιγκαπούρης υπάρχει ένα σύμπλεγμα κατοικιών που σκαρφαλώνει στον ουρανό. Αποτελούμενο από δύο ξεχωριστά κτίρια που ενώνονται μεταξύ τους με τρεις γέφυρες, το Sky Habitat μοιάζει με σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

image

image

Τόσο στο έδαφος όσο και… στον αέρα, οι δύο πύργοι, μοιράζονται κοινές ανέσεις, ανοιχτές για όλους τους ενοίκους, όπως ένα γήπεδο τένις, πισίνες και μονοπάτια που χάνονται στους κήπους με την πλούσια βλάστηση. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα 509 διαμερίσματα έχουν το δικό τους ιδιωτικό κήπο ή μπαλκόνι, ενώ η αρχιτεκτονική του κτιρίου επιτρέπει στον αέρα να κινείται παντού και στο φως να διαχέεται ελεύθερο στο εσωτερικό.

image

image

Highlight της κατασκευής είναι αδιαμφισβήτητα η εντυπωσιακή πισίνα-γέφυρα που ενώνει τους τελευταίους ορόφους των δύο κτιρίων. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν υδάτινο διάδρομο σε ύψος 38 ορόφων. Κολυμπάς και στα διαλείμματα ατενίζεις τον ορίζοντα ως εκεί που φτάνει το μάτι σου. Το Sky Habitat σχεδιάστηκε από τους Safdie Architects και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2015.

This Singapore apartment building has one of the best pools we've ever seen.

Posted by INSIDER design on Thursday, February 25, 2016

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ