- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Νίκος Βανδώρος: Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο ηθοποίος
Την είδηση έκανε γνωστή η Μαργαρίτα Βανδώρου
Νίκος Βανδώρος: Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο ηθοποίος - Την είδηση έκανε γνωστή η Μαργαρίτα Βανδώρου
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Νίκου Βανδώρου.
Την είδηση έκανε γνωστή, η Μαργαρίτα Βανδώρου με ανάρτησή της στο Facebook:
«Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι.
Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!
Posted by Margarita Vandorou on Thursday, February 1, 2024
Ποιος ήταν ο Νίκος Βανδώρος
Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 1924. Επίσης υπήρξε ενεργός πυροσβέστης στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος από το 1943 και για 33 χρόνια. Απέκτησε δύο παιδιά, την Μαίρη και τον επίσης ηθοποιό Θεόφιλο, που έφυγε πρόωρα από την ζωή τον Μάρτιο 2021, σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο.
Ο Νίκος Βανδώρος σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου.
Συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους του Δημήτρη Μυράτ, του Δημήτρη Φωτόπουλου, της Έλλης Λαμπέτη, της Σμαρούλας Γιούλη, του Διονύση Παγουλάτου, της Άννας Μαντζουράνη, του Κωστή Λειβαδέα, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε 27 ταινίες, όπως Τζένη, Τζένη» (1965). Ερμήνευσε ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές (χαρακτηριστικός ο ρόλος του στη σειρά Στο κάμπινγκ).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο φωτογράφος Μπρένταν Λάρσεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις κατηγορίες περί χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης
Γιατί το «Might Is Right», ένα βιβλίο 19ου αιώνα, παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρο
Ριάλιτι φτηνής αισθητικής, με φωτισμό κρεοπωλείου, σε μια απομίμηση φυλακής
Πρωτότυπες εκδόσεις από τους Σπύρο Μαντζαβίνο, Ουίλιαμ Κέντριτζ και Σεραφείμ Σανσαρίδη
Πώς τα παιδιά οργανώνουν σταδιακά τον κόσμο τους πάνω στο χαρτί
Μια νυχτερινή γωνιά της πόλης, γεμάτη έντονα χρώματα και φωτεινές επιγραφές
Ο βραβευμένος ηθοποιός περιγράφει στα απομνημονεύματά του τα δύσκολα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κοιμώμενος Χαλεπάς- Σάλος Άγιος» στο θέατρο Καλιρρόης
Ο κιθαρίστας και συνθέτης αφηγείται στην ATHENS VOICE τις μουσικές και όχι μόνο αναφορές που διαμόρφωσαν την πορεία των Marios Politis & The Storytellers
Γιάννης Τσορτέκης και Έλενα Μαυρίδου αναμετρώνται με ένα έργο για την επιθυμία, την κοινωνική ανισότητα, την έλξη και την καταστροφική δύναμη της εξουσίας.
Ένα ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης
Η Σερ τιμήθηκε για την ερμηνεία της στο «Moonstruck»
Μια μουσική κωμωδία με σαρκοβόρες διαθέσεις
Παραστάσεις που θέτουν ερωτήματα γύρω από την ηθική, την ελευθερία, τη χειραγώγηση και την αυτοδιάθεση
Όταν σβήνουν οι κάμερες μιας τηλεοπτικής εκπομπής...
Iσορροπώντας ανάμεσα στο καυστικό χιούμορ και το βαθύ δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.