- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των πολιτιστικών υποδομών της χώρας
Προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία καθίσταται το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και των πολιτιστικών υποδομών της χώρας.
Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ως κεντρική προτεραιότητα την αναβάθμιση της προσβασιμότητας στα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Σε όλη την Ελλάδα, από τα έργα αναβάθμισης της προσβασιμότητας στην Ακρόπολη, μέχρι μικρότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αναπτύσσεται ένα πρόγραμμα ενεργειών, δράσεων και έργων, ώστε τα μνημεία Πολιτισμού να γίνουν φιλικά και προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες της χώρας, σε όλους τους επισκέπτες του. Έχουμε θέσει ως στόχο το 2025 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις».
Ο προϋπολογισμός του έργου έφτανε τα 232.000 ευρώ
Αναλυτικά, στο έργο, το οποίο έχει προϋπολογισμό 232.000 ευρώ, περιλαμβάνονται εργασίες για την βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε επιλεγμένα σημεία του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, με επιστρώσεις γαιώδους δαπέδου, πλακοστρώσεις και κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) σε εκθεσιακούς χώρους, καθώς και η απομάκρυνση επιφάνειας οπλισμένου σκυροδέματος σε δύο σημεία του Παλαιού Φρουρίου.
Παράλληλα, τοποθετείται σήμανση για ΑμεΑ σε επιλεγμένα σημεία. Το έργο συμπληρώνεται με την παραγωγή πληροφοριακού υλικού, ενώ δημιουργούνται ψηφιακές εφαρμογές για άτομα με αναπηρία σε μουσεία της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας.
Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται η εκπόνηση μελέτης διαμόρφωσης προσβάσεων ΑμεΑ σε τέσσερα επιλεγμένα σημεία στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας. Πρόκειται για την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου, την πλατεία Παναγίας Κρεμαστής (Βενετσιάνικο πηγάδι), την πλατεία Αγίας Ελένης και την περιοχή του μητροπολιτικού ναού της Κέρκυρας.
Τo έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020, του έργου «Targeded ACTIons for the preservetion, rehabilitation and promotion of historical, Cultural and naturAL assets encouraging TOURISM, in the entire GR-AL - Tactical Tourism». Αρμόδια για την υλοποίησή του είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.
Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις μπουάτ της Πλάκας στα τηλεοπτικά πλατό, υπήρξε πάντα κάτι παραπάνω από καλλιτέχνης
Μια παραβολή για τα γηρατειά, μια κωμωδία που εγείρει μια ολόκληρη σειρά προβληματισμών για τη συχνά σκληρή μοίρα των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας
Το μυθιστόρημα «Ο βομβιστής» του best selling συγγραφέα Samuel Bjørk (μετάφραση Δέσπω Παπαγρηγοράκη, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Το μυθιστόρημα «Ένας κόσμος για τον Τζούλιους» είχε βραβευτεί στο Περού και στη Γαλλία
Ο Ακύλλας Καραζήσης και η Νεφέλη Μαϊστράλη δουλεύουν με ένα ensemble ηθοποιών, πάνω στο «Καπούτ» του Κούρτσιο Μαλαπάρτε
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την pop art
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Καζούο Ισιγκούρο και Ρίτσαρντ Όσμαν ανάμεσα στους 10.000 δημιουργούς που καταγγέλλουν κλοπή των έργων τους
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Η «νεο-ηθογραφία» ως βίωμα και όχι ως πρόθεση
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.