- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το χειροκρότημα για τον Ζορμπά ήταν θερμό (εικόνες)
Χιλιάδες Αθηναίοι και επισκέπτες είδαν το έργο της ΕΛΣ στο Καλλιμάρμαρο
Χιλιάδες Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης μας απόλαυσαν το βράδυ της Κυριακής στο Καλλιμάρμαρο τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο ίδιος ο συνθέτης παρακολούθησε το έργο του, ενώ αποθεώθηκε από το πολυπληθές κοινό κατά την είσοδο του στο Στάδιο.

Η βραδιά ξεκίνησε με την τιμητική βράβευση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εταιρία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Λίγα λεπτά πριν τις 21.30 ο μαέστρος Ηλίας Βουδούρης σήμανε την έναρξη του διάσημου έργου, το οποίο ερμήνευσαν με πάθος η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ενός έργου για την άφθαρτη δύναμη της ελληνικής ψυχής, για τον ήρωα-σύμβολο μιας ξεχωριστής Ελλάδας, η ασυγκράτητη ορμή της ιδιοσυγκρασίας του οποίου μετουσιώνεται στη διονυσιακή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που έχει ταξιδέψει ως συνώνυμο της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η χορογραφία του Λόρκα Μασσίν μεγαλόπρεπη, δωρική, κλασική πλέον, συνδύασε τον κλασικό χορό, με τον λαϊκό και τον μοντέρνο, επιτυγχάνοντας να μεταφέρει το πνεύμα του Ζορμπά σε κάθε έναν από τους χιλιάδες θεατές, οι οποίοι χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι στο τέλος της παράστασης.
Στους πέντε βασικούς ρόλους οι εξαιρετικοί Α' Χορευτές Στράτος Παπανούσης, Ντανίλο Ζέκα, Μαρία Κουσουνή, Αλεξάντερ Νέσκωβ χειροκροτήθηκαν θερμά, όπως άλλωστε και όλα τα μέλη του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Η Xορωδία υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και η Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, ερμήνευσαν με πάθος και ένταση το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε υπέροχα δύο από τα πιο σπουδαία τραγούδια του κορυφαίου δημιουργού.

Η βραδιά έκλεισε με το ρυθμικό χειροκρότημα του κοινού που συνόδευσε κάθε νότα από το συρτάκι του Ζορμπά, ενώ τα τέσσερα ανκόρ επιβεβαίωσαν την αγάπη του ελληνικού κοινού για το σπουδαίο αυτό διαχρονικό έργο του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Ο Τζιν Σάλιτ άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ψυχαγωγίας
Release the bats! Μερικές σκέψεις ανυπομονώντας για την εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Ο Υπηρέτης δυο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Ο Γάλλος DJ μάς δίνει μουσικό ραντεβού στο Θέατρο Βράχων, στις 26 Ιουνίου
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν στο «Toy Story 5»
Η διάσημη ηθοποιός σχολιάζει το επεισόδιο και παίρνει θέση για το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα
Ο ηθοποιός επιστρέφει σε θρίλερ επιβίωσης, έχοντας στο πλευρό του έναν εκπαιδευμένο σκύλο στα άγρια τοπία της Αλάσκας
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένα ηχηρό κάλεσμα ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία - Δείτε το βίντεο
Το πρωτοποριακό βραβείο αναγνωρίζει δημιουργούς των οποίων το έργο γεφυρώνει την παράδοση με τον πειραματισμό
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Το κινηματογραφικό πείραμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού για τη νέα του ταινία
Ποιος ήταν ο ζωγράφος που σφράγισε το κίνημα της ποπ αρτ και επαναπροσδιόρισε την τέχνη του 20ού αιώνα
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα προσωπικό φιλμ που υλοποιούσε επί δεκαετία
Το μυθιστόρημα «Εκεί εκεί» του Tommy Orange (μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.