Πολιτισμος

Σακελλαροπούλου για νέα Εθνική Πινακοθήκη: Όαση Πολιτισμού

Στεγάζεται πλέον σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη νέα Εθνική Πινακοθήκη
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη νέα Εθνική Πινακοθήκη © presidencygr

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας για τη νέα Εθνική Πινακοθήκη, ανέφερε ότι στεγάζεται πλέον σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο.

Ανάρτηση για την Εθνική Πινακοθήκη στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Instαgram έγινε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021.

Σε αυτό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζει την ικανοποίησή της που η νέα Εθνική Πινακοθήκη είναι πλέον πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει, «η Εθνική Πινακοθήκη, η κιβωτός της παράλληλης πορείας του ελληνικού κράτους και της ζωγραφικής του, στεγάζεται πλέον, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής και επέκτασης, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο». Και προσθέτει: «Η περιήγηση στις αίθουσές της εξελίσσεται σε μια μοναδική εμπειρία αναβίωσης της σύγχρονης ιστορίας μας μέσα από θαυμάσια έργα, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατέχουν όσα σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Παράλληλα, η πανοραμική θέα της πόλης συμπληρώνει την αισθητική απόλαυση του επισκέπτη».

Στο μήνυμά της στο Instagram για τη νέα Εθνική Πινακοθήκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνει λόγο για ένα «έργο κόσμημα». Όπως τονίζει, πρόκειται για «μια όαση πολιτισμού, ένα αεράκι αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη τον καιρό αυτό, ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουν οι επετειακοί μας εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου 2021 η νέα Εθνική Πινακοθήκη θα υποδεχτεί τους ξένους ηγέτες που θα βρίσκονται στην Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

 

 

Λίνα Μενδώνη για νέα Εθνική Πινακοθήκη - Το μήνυμά της μετά την ολοκλήρωση των έργων 

Νωρίτερα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «η Εθνική Πινακοθήκη, ένα τέτοιο λαμπρό μουσείο -που με τη ομορφιά του, κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μας, που οι υπέροχες συλλογές του αποδεικνύουν ότι η ελληνική ζωγραφική στον 19ο αιώνα παρακολουθούσε τα κινήματα της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, διαπνεόμενη από την μακραίωνη ελληνική ζωγραφική παράδοση- πρέπει να ανοίξει τις πύλες, ολόφωτη, κατάμεστη από πλήθος ανθρώπων στους ορόφους της».

Και πρόσθεσε: «Έξω από τη νέα εμβληματική Πινακοθήκη, που βάζει την Αθήνα στον κύκλο των μεγάλων μουσείων των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, είμαι βέβαιη ότι θα δούμε να σχηματίζονται ουρές, όπου υπομονετικά οι πολίτες θα περιμένουν να γνωρίσουν το έργο που, συνολικά, αντανακλά τη σύγχρονη Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ