Πολιτισμος

Athens Animation Agora: Τα κορυφαία στούντιο κινουμένων σχεδίων δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

Ένα τριήμερο με διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές για δημιουργούς, παραγωγούς και επαγγελματίες και λάτρεις του animation

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the-breadwinner.jpg

Ένα τριήμερο γεμάτο από διαλέξεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, προβολές και ευκαιρίες δικτύωσης για δημιουργούς, παραγωγούς και επαγγελματίες του animation διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2018, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο Athens Animation Agora δίνουν το ραντεβού τα κορυφαία στούντιο κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο και εκπροσώπων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής. «Το Athens Animation Agora πρόκειται να αποτελέσει θεσμό για την ελληνική αγορά, αφού αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης των καλλιτεχνών με τον εμπορικό κόσμο, έχοντας έναν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο μετράει πάνω από 70 χρόνια παρουσίας. Στο εθνικό μας οπλοστάσιο διαθέτουμε παραγωγούς και δημιουργούς που έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τα μεγαλύτερα στούντιο της Αμερικής και της Ευρώπης και ιδίως τα τελευταία χρόνια μετράμε διακρίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Δημιουργούμε τις συνθήκες και ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον ικανό να προσελκύσει επενδύσεις και να οδηγήσει σε σημαντικές συμπαραγωγές» δήλωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Γενική Γραμματεία  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αλλά και στο διεθνώς αναγνωρισμένο πλέον Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture.

Η τελετή έναρξης του Athens Animation Agora θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, 2018 και ώρα 12:00. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Δρίβας, υπεύθυνος γραφείου τύπου ιδρύματος Ωνάση, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ChristopheChantepy, ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης,  και ο Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και του Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων poweredbyOnassisCulture, Βασίλης Καραμητσάνης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ