- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία
Από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει στις 22-24 Σεπτεμβρίου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους όλες τις πόλεις.
«Παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 23, 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.
Πρόκειται για ιστορίες «σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο - τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα, που εξελίσσεται τον 22ο αιώνα, ο Βρετανός συγγραφέας μάς μίλησε για τον τρόπο που βλέπει την ΤΝ.
Έργα ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης - Αυτοψία στο Τέμενος Βαγιαζήτ
Σκοτεινά ανθρώπινα μονοπάτια και αδιέξοδες σχέσεις επί σκηνής
Ο frontman των Iron Maiden επιστρέφει στο Release Athens
Σακίρα, P!nk και Sia ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που διεκδικούν μια θέση στο πάνθεον της μουσικής
Η νύχτα που δύο κορυφαίοι συγγραφείς ξέχασαν για λίγο τη λογοτεχνία
Όταν σου λέω Νίκος Μπιτζένης και Mikro, να χορεύεις!
Το περιβάλλον παραμένει το αδημοσίευτο θύμα του πολέμου
Ο διάσημος φωτογράφος μας ξενάγησε στην έκθεσή του, «People Power», στο Μουσείο Μπενάκη
Εννέα ξεχωριστές συναυλίες με όργανα εποχής, σύγχρονες αναγνώσεις και τζαζ αυτοσχεδιασμούς στο ΚΠΙΣΝ
Ο ίδιος αναφέρεται ως «αθηναιογράφος», και κυρίως ως δημοσιογράφος-συγγραφέας. Το βιβλίο του «Και μη χειρότερα – το φάρμακό σας διά πάσαν νόσον…» είναι γεμάτο με μικρά, αληθινά «φάρμακα διά πάσαν νόσον»
Αυτό που περιμένουμε είναι να δημιουργηθεί και να υποστηριχθεί σοβαρά μια σκηνή για τα εκλεκτά ελληνικά έργα του 20ού αι. Και να ανατεθεί στους καλύτερους συγγραφείς μας να γράψουν νέα.
Μια γυναικεία φιγούρα- σύμβολο, ένας ρόλος-σταθμός και μια νέα θεατρική σκηνή
Η αντιφατική δύναμη της μητρικής αγάπης
Όταν η μάχη για φαγητό οδηγεί σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων
Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στη ζωή και το έργο της Πατρίσια Χάισμιθ
Εξερευνώντας την αγάπη, την εξουσία και την ανθρώπινη ανάγκη για αποδοχή
Ο ξένος δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε…
Ουσιαστική επικοινωνία, συντροφικότητα, τρυφερότητα, οι βασικές ανάγκες που τείνουμε να ξεχνάμε…
Δύο αδελφές, μία παράδοξη ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.