Πολιτισμος

Λογοτεχνία... heavy metal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35238-77074.jpg

Τους στίχους των τραγουδιών των Iron Maiden επέλεξε ο γλωσσολόγος, καθηγητής Martin Jakobsen για ένα καινούργιο μάθημα που θα πραγματεύεται τη «heavy metal λογοτεχνία».

Στο αμερικανικό πανεπιστήμιο που διδάσκει, ο Jakobsen χρησιμοποίησε το «Out Of The Silent Planet» από το «Brave New World» (2000) των Iron Maiden για να διδάξει τη δομή του λόγου, με τη βοήθεια μάλιστα διαγραμμάτων που έδειχναν πως ήταν δομημένοι οι στίχοι πάνω στη μουσική.

Οι φοιτητές «το λάτρεψαν», είπε ο καθηγητής και αναλύοντας την ιδέα του συμπλήρωσε «συνεχώς συναντάς αναφορές στην κουλτούρα και τον πολιτισμό από τον οποίο προέρχεται ο κάθε στιχουργός. Οπότε, είναι λογικό να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα είδος λογοτεχνίας, πέρα από ένα είδος μουσικής - ακριβώς όπως η country αποτελεί μέρος των λαϊκών παραδόσεων των Η.Π.Α. Τα θέματα των στίχων απαιτούν την ίδια νοητική διαδικασία που θα απαιτούσε οποιοδήποτε είδος λογοτεχνίας. Πρόκειται για πράγματα που πρέπει να ξεκλειδώσεις στο μυαλό σου για να τα καταλάβεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ