Πολιτισμος

Ξέρετε την πυραμίδα του Λούβρου;

Δείτε «τι τραβάει» ο αρχιτέκτονάς της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316429-623932.jpg

Η οικιακή νοσοκόμα του 98άχρονου παγκόσμια γνωστού Κινεζοαμερικάνου αρχιτέκτονα Ι. Μ. Πέι, πιάστηκε από την αστυνομία και της απαγγέλθηκε κατηγορία για σωματική βλάβη του πελάτη της, ανακοίνωσε χτες Πέμπτη η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Λεπτομερέστερα, η 28άχρονη κ. Έτρερ Νικολαϊσβίλι συνελήφθη τη Τρίτη επειδή είχε ίσως κακοποιήσει τον κ. Πέι στις αρχές του μήνα, όταν ο αρχιτέκτονας την απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία «για κάτι κακό που έκανε». Την ημέρα εκείνη ο υπέργηρος αρχιτέκτονας είχε μπει στις 4 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο με πληγές που αιμορραγούσαν και εκχυμώσεις στο χέρι του, αφού  η νοσοκόμα του στραμπούληξε το χέρι. Η κ. Νικολαϊσβιλι αφέθηκε ελεύθερη χωρίς εγγύηση, μέχρι να προχωρήσει δικαστικά η υπόθεσή της.

Ο κ. Πέι γεννήθηκε στη Κίνα το 1917 και ήρθε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική το 1934.  Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του: η περίφημη γυάλινη πυραμίδα στην είσοδο του Λούβρου, η Βιβλιοθήκη «Τζον Κένεντι» στη Βοστόνη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κατάρ, ο πύργος της Τράπεζας της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ, το μουσείο Ροκ εντ Ρολ στο Κλίβελαντ του Οχάιο, το μουσείο Ιστορίας του Βερολίνου, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, άλλα μουσεία, σχολεία κλπ, αλλά και ιδιωτικά κτίρια.

Ο διάσημος αρχιτέκτονας είχε σχεδιάσει και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (Ρηγίλλης), αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε γιατί στο οικόπεδό του ανακαλύφτηκε το Λύκειο του Αριστοτέλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»

Προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY