Πολιτισμος

Μουσικοί «Εαυτούληδες»

«Τσακωνόμουν με τον εαυτό μου πολλά χρόνια» λέει ο Τσακνής

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19175-47863.jpg

«Γύρω από την ιδέα της μελοποίησης ποιημάτων του Γιάννη Σκαρίμπα τσακωνόμουν με τον εαυτό μου πολλά χρόνια» λέει ο Τσακνής. Το 2010 συμπεριέλαβε 12 μελοποιημένα ποιήματα της συλλογής «Εαυτούληδες» (1950) του Σκαρίμπα σε ένα CD που συνόδευε την επανέκδοση Απάντων των στίχων του από τις εκδόσεις Νεφέλη και θα παρουσιαστούν στη μουσική παράσταση «Εαυτούληδες» στο πλαίσιο της Σειράς Ελληνικό Τραγούδι. Μαζί με τον Διονύση Τσακνή θα συμπράξουν ο ερμηνευτής Γιώργος Μεράντζας, ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (που εμφανίζεται στο ρόλο του Γιάννη Σκαρίμπα), οι χορωδοί (ηθοποιοί – τραγουδιστές) Αποστόλης, Γιώργος & Ειρήνη Ψυχράμη, Ελένη Καρακάση, Ελένη Ουζουνίδου και Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, οι μουσικοί Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρες) και Θωμάς Κωνσταντίνου (τσουμπούς, τζουράς, λαγούτο), και μέλη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού).

Πριν την παράσταση, στις 18.00, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, θα προηγηθεί Συμπόσιο για τον ποιητή με τίτλο «Η ποίηση του Σκαρίμπα σήμερα» με τη συμμετοχή των Κατερίνας Κωστίου (Επίκουρης Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών), Σάββα Παύλου (συγγραφέα), Δημήτρη Κοσμόπουλου (ποιητή, δοκιμιογράφου), Γιώργου Παγανού (δοκιμιογράφου, κριτικού) και Συμεών Σταμπουλού (φιλολόγου, νεοελληνιστή).

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Έναρξη 20.30. Είσοδος € 14 (φοιτ.), € 25, ε 35, ε 50. Ειδικές τιμές για φοιτητές, νέους και ΑΜΕΑ Ε 7,50 και για πολύτεκνους και 65+ € 9,50. Στις 16/1. Πληροφορίες στo www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ