Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια επηρεάζει την πρόθεση ψήφου

Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ακρίβεια προβληματίζει τους πολίτες, επηρεάζοντας το τι θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco
Η ακρίβεια προβληματίζει τους πολίτες, επηρεάζοντας το τι θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco © EUROKINISSI

Στη δημοσκόπηση Alco η ακρίβεια απασχολεί τους πολίτες. Πώς κρίνουν τα μέτρα για ρεύμα και καύσιμα. Η πρόθεση ψήφου και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Η ακρίβεια σε καύσιμα και ρεύμα δεν σταματά να απασχολεί τους πολίτες, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN. Στις 8,5 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη πολιτική δύναμη παραμένει σταθερά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας όμως μια μικρή πτώση στο ποσοστό του.

Η μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN | Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 30/05/2022 | OPEN TV

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια ζορίζει τα νοικοκυριά

Στο ζήτημα της ακρίβειας και των αυξήσεων σε καύσιμα, ρεύμα και βασικά είδη της καθημερινότητας, το 42% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών, ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ». 29% λέει «λίγο» και μόλις 11% απαντά ότι δεν έχει περιορίσει καθόλου την κατανάλωση βασικών αγαθών.

alco-dimoskopisi.jpg

Την ίδια στιγμή το 35% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο», 31% λέει «καθόλου» και 19% πιστεύει ότι βοηθούν «αρκετά».

alco-dimoskopisi-2.jpg

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η ακρίβεια είναι ένα από τα θέματα που θα κρίνουν την ψήφο των πολιτών, καθώς στη σχετική ερώτηση:

  • Το 27% λέει ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο τι θα ψηφίσει,
  • 35% μεγάλο,
  • 16% απαντά μικρό και
  • 15% πολύ μικρό.

alco-dimoskopisi-3.jpg

Σημειώνεται ότι οι πολίτες, κατά 33%, εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 34% λέει ότι θα ήταν ίδια και 21% εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερη.

alco-dimoskopisi-4.jpg

Δημοσκόπηση Alco: Ανοίγει η διαφορά στην πρόθεση ψήφου για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,1% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με το κυβερνών κόμμα να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco και την αξιωματική αντιπολίτευση άνοδο 0,1%.

Τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,6%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς καταγράφει ποσοστό 3,5%.

dimoskopisi-alco-6.jpg

dimoskopisi-alco-7.jpg

Δημοσκόπηση Alco: Οι πολιτικοί αρχηγοί και η δημοτικότητά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει θετικό ποσοστό 37% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 29% και τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται τρίτος με 27%. Ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος με 19%, 17% και 10% αντίστοιχα.

dimoskopisi-alco-5.jpg

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» το 36% λέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 32% απαντά «κανέναν».

alco-dimoskopisi-5.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ