- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης: Στόχοι η έξοδος από το καθεστώς εποπτείας και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας
«Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς, το κόμμα μπαίνει σε εγρήγορση»
Κυρ. Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Στόχοι στο επόμενο 12μηνο η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.
Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε την Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος με τη νέα σύνθεση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 14ο Τακτικό Συνέδριο, κατά την οποία αναμένεται η επανεκλογή του γραμματέα, Παύλου Μαρινάκη, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου.
«Στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα λειτουργήσει ως βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό το σύνθημα είχαμε και στις εκλογές του 2019, σήμερα είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κόμμα μπαίνει εκ των πραγμάτων σε εγρήγορση, «πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς 12 μήνες δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά και πάντα δίπλα στον πολίτη» ήταν η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Αναφερόμενος στη «συνέχιση της ανάταξης της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που, όπως είπε, επιφυλάσσουν μειώσεις για το 80% των πολιτών, ήτοι 380 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και 1 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν οι πολίτες το 2018. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως «ακούσαμε την κοινωνία και κάναμε μία παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα επιστρέψει στους λογαριασμούς των πολιτών το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής».
Τόνισε, δε, πως είχαμε το θάρρος να διορθώσουμε την αδικία και συμπλήρωσε πως από τον Ιούλιο αποσυνδέεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτήν του φυσικού αερίου, ώστε να μην είναι ακραία τα επίπεδα των τιμών. «Όποιος σας λέει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του 2020 σας λέει ψέματα» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία «τολμηρή παρέμβαση σε ένα οξύ πρόβλημα, που το καθιστά πλέον διαχειρίσιμο». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε εκ νέου πως σημαντικοί στόχοι στο επόμενο 12μηνο είναι η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.
Τέλος, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, μιλώντας για μία αντιπολίτευση που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα, όπως είπε, και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ την χειρότερη κυβέρνηση του τόπου, ενώ κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μην εμπλακούν στην τοξικότητα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.