- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Με 10 μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 14,5%. Παράλληλα τους πολίτες προβληματίζει η ακρίβεια και ειδικότερα οι λογαριασμοί ρεύματος, ενώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό δήλωσαν όχι ικανοποιημένοι από την διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση. Τέλος, σε ποσοστό 62% τάσσονται κατά της άρσης των μέτρων για τον κορωνοιό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%.
Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στο 9%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 31% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 22%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, οι Έλληνες με 1,5%, η Δημιουργία με 1%, ενώ το 6% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 38% έναντι 23% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 34% και εκείνων που είπαν «Δε γνωρίζω/Δεν απαντώ» στο 5%.
Πανδημία-Ακρίβεια-Εξοπλισμοί
Στο αρχικό ερώτημα της δημοσκόπησης, οι πολίτες είπαν “όχι” σε ποσοστό 62% στη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Όσον αφορά στην ακρίβεια, τα έξοδα στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι εκείνα που σε ποσοστό 46% προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες. Για τους εξοπλισμούς με επίκεντρο την πρόσφατη αγορά των αεροσκαφών Rafale, το 59% συμφωνούν με τα έξοδα για τον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας. Τέλος, το 72% απάντησε πως η πολιτεία δεν αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κακοκαιρία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη - για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει τον Φαραντούρη για σεξιστική επίθεση
Tι είπε για την υποψηφιότητά του
Η Τράπεζα της Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών για να μην πέσουν θύματα σε νέα απάτη με ΑΙ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ζητά την αποπομπή του από το ΠΑΣΟΚ
Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος, με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές
«Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει ειδικό σώμα 138 εκπαιδευμένων ελεγκτών»
Στο 18% η επιρροή Σαμαρά - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Η βασική διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Μεγαλύτερη διαφάνεια και συμμετοχικότητα για τους πολίτες
«Για τσαρλατάνους και εγκληματίες» έκανε λόγο ο βουλευτής Χανίων
«Διαφημίζει κβαντική ιατρική που δεν υπάρχει», δηλώνει ο υπουργός Υγείας
Στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Αποστόλου η υπουργός Παιδείας μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
«Έχουμε εφεδρείες και για τα κακά σενάρια» είπε ο υπουργός Οικονομικών
Μεγαλύτερη ευελιξία για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.