Πολιτικη & Οικονομια

Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Κουρτς, δημοσκοπήσεις «μαϊμού»

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και οι αιχμές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παραίτηση Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία και οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για «δημοσκοπήσεις-μαϊμού» στη νέα αντιπαράθεση με τη ΝΔ
Η παραίτηση Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία και οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για «δημοσκοπήσεις-μαϊμού» στη νέα αντιπαράθεση με τη ΝΔ © EPA | EUROKINISSI

Αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση Κουρτς και τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου για τις «δημοσκοπήσεις μαϊμού».

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η παραίτηση Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «στημένες δημοσκοπήσεις» και «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Άμεση η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία που «θυμίζει στην Κουμουνδούρου» τα πρωτοσέλιδα λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2019.

«Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του, υπό τον τίτλο: «Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opinion Poll». Συγκεκριμένα:

«Ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα.

» Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις, μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο και δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ακόμη «σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρείας του, συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο, για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική».

Τι απαντά η ΝΔ στους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ για στημένες δημοσκοπήσεις

Στην απάντησή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το σκάνδαλο και την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία, παρέθεσε πρωτοσέλιδα και δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2019, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «φρεσκάρει τη μνήμη της Κουμουνδούρου για τότε που προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον δημοσκοπήσεις μαϊμού».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: «Το μόνο που κάνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουρτς είναι να θυμίζει σε όλους τα έργα και τις ημέρες του την εποχή που κυβερνούσε. Τότε που προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον "δημοσκοπήσεις μαϊμού".

  • Ποιος δεν θυμάται μετρήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες, που δημοσιεύονταν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εμφάνιζαν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2-2,5 μονάδες και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο 8-10% μέχρι και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Κι ύστερα ήρθαν τα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν τα ευρήματα όλων των αναγνωρισμένων εταιρειών. Αλλά ακόμη και σήμερα συνεχίζει το ίδιο βιολί. Αλήθεια πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τα αποτελέσματα και των τωρινών δημοσκοπήσεων, όταν ακόμη και στις μετρήσεις που δημοσιεύει στην Αυγή, δεν εμφανίζει ποτέ την πρόθεση ψήφου;
  • Και δεν ήταν μόνο οι δημοσκοπήσεις "μαϊμού". Πρόσφατα στη Βουλή αποκαλύφθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις για τους στημένους διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια, προκειμένου να φτιαχτεί ελεγχόμενο συστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και για τα 3 εκατομμύρια που μέσα από "υπόγειες" διαδρομές δόθηκαν για να εκδοθεί το "Documento".

» Χρειάζεται μεγάλο θράσος λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να βγει και τιμητής. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους λοιπόν στην Κουμουνδούρου, επισυνάπτουμε τα σχετικά πρωτοσέλιδα».

kourtz-paraitisi-stimenes-dimoskopiseis.webp

stimenes-dimoskopiseis-kourtz.webp

stimenes-dimoskopisis-kourtz.webp

 

paraitisi-kourtz-stimenes-dimoskopiseis.webp
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ