1821 Digital Gallery

Πέτσας: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας © Eurokinissi
Και σε άλλους κλάδους εργαζομένων πέραν αυτών στην Υγεία, την Πρόνοια
  • A-
  • A+
0
Την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εάν συσταθεί από τους ειδικούς προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Για το ζήτημα του εμβολιασμού και το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητάς του και σε άλλους κλάδους εργαζομένων μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πάροδο του θέρους όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα προστρέξουν να εμβολιαστούν, θωρακίζοντας την υγεία τους και αυτή του περίγυρου τους, ενώ απηύθυνε έκκληση στους νέους να κλείσουν σήμερα ραντεβού για εμβόλιο το οποίο «έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακόμη και αύριο», όπως είπε.

Ειδικότερα για τους εργαζομένους στη εστίαση και την εκπαίδευση, περιλαμβανομένων και των φοιτητών, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού τα οποία λόγω Αυγούστου είχαν σημειώσει αισθητή πτώση. «Όσο πλησιάζει ο καιρός που θα ενεργοποιούνται οι εσωτερικοί χώροι συνάθροισης, είτε για σίτιση είτε για ψυχαγωγία, η αγορά θα αυτορυθμιστεί και θα εμβολιαστούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του χώρου», εκτίμησε.

Υπογράμμισε τη μέριμνα της Πολιτείας για τους εργαζομένους σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι υπάρχει η σκέψη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και σε αυτούς «εάν το συστήσουν βεβαίως οι ειδικοί». Στην κατηγορία αυτή, όπως διευκρίνισε ο αναπλ. Υπουργός, περιλαμβάνονται η εφορία, τα ΚΕΠ, ο ΕΦΚΑ, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», προσέθεσε.

Σχετικα
Σκέρτσος: 50.000 ραντεβού για εμβολιασμό στους 60+ σε τρεις μέρες
Σκέρτσος: 50.000 ραντεβού για εμβολιασμό στους 60+ σε τρεις μέρες

Δέχθηκε ότι έμεινε ανοιχτό το ζήτημα για τη εστίαση, το οποίο «απασχολεί έντονα την αγορά», η οποία θα το ρυθμίσει μόνη της, όπως επισήμανε, ενώ σημείωσε ότι «έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης».

Σημείωσε ότι επίσης οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού «κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση». Για το ζήτημα των μαθητών και των φοιτητών σχολίασε την επικρατούσα αντίληψη περί "άτρωτου" που νιώθει ο νεώτερος πληθυσμός και τους κάλεσε να εμβολιαστούν. «Πρέπει να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Εξάλλου, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, ο εμβολιασμός θα βοηθήσει όλους μας να επανέλθουμε στην καθημερινή μας δραστηριότητα, προσφέροντάς μας ανοσία ή έστω και ελαφρότερη νόσηση ώστε να μην κατακλυστούν ξανά τα νοσοκομεία με βαριά περιστατικά και διασωλήνωσης.

Σχετικα
Η τρίτη δόση εμβολίου θα γίνεται στους 3 μήνες (βίντεο)
Η τρίτη δόση εμβολίου θα γίνεται στους 3 μήνες (βίντεο)

«Βεβαίως έχουν γίνει προσλήψεις σε υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό άλλα προκάλεσε έντονη ανησυχία η έξαρση που σημειώθηκε πρόσφατα και το γεγονός ότι να δίνουμε χρόνο στον ιό να δημιουργεί τις μεταλλάξεις που τον ισχυροποιούν» σημείωσε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε: «Ωστόσο τελευταία παρατηρείται κάποια αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών γεγονός το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5