- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σάμπυ Μιωνή: Καταγγελία για οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησής του
Τα νέα στοιχεία που κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου
Οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησής του καταγγέλλει ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή.
Ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου στοχοποίησης τόσο του ιδίου όσο και του δικηγόρου, Σταύρου Παπασταύρου, κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνή καταθέτοντας στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου νέα στοιχεία κατονομάζοντας εκ νέου τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «κεντρικό πρόσωπο» της σε βάρος του εκβίασης.
Ο κ. Μιωνή, βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τη δεύτερη δικογραφία (εκτός από εκείνη της Novartis) που εστάλη με απόφαση της Βουλής σε δικαστική έρευνα για τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συμμετόχους του, εισαγγελείς Διαφθοράς και δημοσιογράφους, κατέθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», που ισχυροποιούν τις καταγγελίες του περί δόλιας στοχοποίησής του, καθώς και του δικηγόρου του, Σταύρου Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του τοποθέτησης στη Νέα Δημοκρατία και των σχέσεών του με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.
Ο δικηγόρος που επιβεβαίωσε το σχέδιο στοχοποίησής του
Όπως αναφέρει η «Κ», ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι και δικηγόρος που είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατονόμασε, του επιβεβαίωσε σε συνομιλία που είχαν, το σχέδιο στοχοποίησης του ιδίου αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου.
Η εμπλοκή Τουλουπάκη
Νέα στοιχεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσκόμισε στην ανάκριση ο κ. Μιωνή και για την εμπλοκή στη στοχοποίησή του, των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των συνεργατών της, ενώ δεν άφησε έξω από το κάδρο των ευθυνών ούτε τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στην υπόθεση και κυρίως τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, αναφέρει η «Κ».
Ο κ. Μιωνή κατονόμασε ως «κεντρικό πρόσωπο» της εκβίασής του τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πρόσθεσε ότι η ομάδα που είχε στοχοποιήσει τον ίδιο, σκοπό είχε την αποκόμιση χρημάτων, ενώ παράλληλα «πουλούσε» στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική εμπλοκή του δικηγόρου, Σταύρου Παπασταύρου, λόγω των πολιτικών σχέσεων με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα πρόσωπα.
Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες
Οι ανακρίσεις με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον τέως υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να κριθεί το μείζονος σημασίας θέμα πώς θα καταθέσουν, αν καταθέσουν, οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.