Visual Browsing

Κεραμέως-Σχολεία: Σενάριο για άνοιγμα νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί δεν θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
  • A-
  • A+
0
Νίκη Κεραμέως: Ανοιχτό ενδεχόμενο για το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα τον Σεπτέμβριο - Πότε θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια - Γιατί δεν θα γίνουν οι προαγωγικές.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. 

«Yπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσουμε νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα. Δεν αποκλείεται αν θέλουμε να κερδίσουμε λίγο ακόμη χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

«Η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και καταλαβαίνουμε πλήρως την αγωνία την κόπωση των μαθητών, των οικογένειών τους, των εκπαιδευτικών. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη» διευκρίνισε η κ. Κεραμέως σχετικά με τη σημερινή της ανακοίνωση να μην γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. 

Κεραμέως: Πότε θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση το εαρινό εξάμηνο να γίνει εξ αποστάσεως. «Δεν είναι ακριβώς το ίδιο να ανοίγεις σχολεία και πανεπιστήμια. Προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση». 

Σχετικα
Σχολεία: Το κουδούνι ήχησε ξανά - Αισιοδοξία και χαμόγελα
Σχολεία: Το κουδούνι ήχησε ξανά - Αισιοδοξία και χαμόγελα

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα για επιλογή τρόπου εξετάσεων στα πανεπιστήμια, δηλαδή οι φοιτητές να κάνουν τις εξετάσεις τους δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως όπως έγινε και πέρυσι, ωστόσο αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. «Είναι απλώς μια σκέψη της κυβέρνησης για τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου χωρίς να έχει κριθεί ακόμα». 

Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι «η τηλεκπαίδευση είναι πολύτιμο εργαλείο, επ’ ουδενί δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, όμως, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι εκπαιδευτικοί, και οι μαθητές και οι οικογένειές τους, μπόρεσε και κράτησε όρθια την εκπαίδευση, συνεχίστηκε η εκπαιδευτική διαδικασία, προχώρησε η ύλη υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Ότι θέλουμε να αξιοποιήσουμε, όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε για τη δια ζώσης εκπαίδευση νομίζω ότι συνάδει πλήρως και με τη φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Το σχολείο σαφώς είναι για να μαθαίνει γράμματα στα παιδιά, αλλά είναι και η διάδραση στο σχολείο η διάδραση μεταξύ μαθητών, το ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι στο οποίο εστιάζουμε επίσης πέρα από το μαθησιακό» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Η υπουργός παιδείας στον ΣΚΑΪ - Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Μαΐου

Σχετικα
Κορωνοϊός-Σχολεία: Πληροφορίες για περίπου 3.000 θετικά self-test
Κορωνοϊός-Σχολεία: Πληροφορίες για περίπου 3.000 θετικά self-test

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5