- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Η χαλάρωση τα Χριστούγεννα θα φέρει μέτρα την Πρωτοχρονιά
Έκκληση στους πολίτες να μην χαλαρώσουν τις γιορτινές ημέρες
Στέλιος Πέτσας: Αν τα Χριστούγεννα δεν τηρηθούν τα μέτρα θα επιβληθούν αυστηρότερα για την Πρωτοχρονιά.
Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μάλιστα τόνισε πως «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα σε περιοχές της δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη το ιικό φορτίο παραμένει. Απευθύνοντας έκκληση για τις ημέρες των εορτών είπε ότι «ο συγχρωτισμός και οι συναρθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιο και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ας γιορτάσουμε με μια οικογένεια ακόμη το πολύ. «Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας».
Σε ότι αφορά στο εμβόλιο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι στις 26 Δεκεμβρίου φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων και την επομένη θα αρχίσει ο εμβολιασμός. Οπως εξήγησε, θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, θα ακολουθήσουν τα γηροκομεία και στη συνέχεια τα 2,4 εκατ. των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών γιατί από αυτή την ηλικιακή ομάδα προέρχεται το 80% των θανάτων και το 60% των διασωληνωμένων.
Νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων
«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια» υπογράμμισε στην ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωσή των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση των ημερών κατ΄οίκον απομόνωσης για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία. «Αύξηση των ημερών κατ οίκον απομόνωσης σε 7 από 3, που ίσχυε μέχρι σήμερα, για όλους όσοι εισέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε η κυβέρνηση», γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα - Δεν είναι προνοιακό» ξεκαθαρίζει η υπουργός Εργασίας
«Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη δύναμη της εκπαίδευσης και τον ρόλο της Πολιτείας
Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην Κρήτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η ελληνική γλώσσα
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.