- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέτσας: Καμία αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας τις γιορτές
Ενδεχόμενο νέων τοπικών lockdown
Το ωράριο κυκλοφορίας ενοψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν πρόκειται να αλλάξει, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.
Θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενοψει των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς, δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δ. Αττικής, Κοζάνης τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο».
Ερωτηθείς για το καμπανάκι κινδύνου σε περιοχές που θεωρούνται «πορτοκαλί» - «κοκκινες» που ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κ Σαρηγιάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «όταν χτυπάνε τετοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί»
Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιάστει ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Υπογράμμισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος. Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ρανετβου και να μην το απορρίπτουν.
Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.
Όπως τόνισε ο κ Πέτσας είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν.
Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πολύ σημαντικό μέτρο είναι και αυτό που ανακοινώθηκε χθες για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα.
Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο, «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας». «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ιδια πρόσωπα, οι επαφές μας».
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας. Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.