- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πέτσας: Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 9 άτομα το περισσότερο
«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης»
Χριστούγεννα με την οικογένειά μας ή το πολύ με ακόμη μια οικογένεια, μέχρι 9 άτομα τόνισε ο Στέλιος Πέτσας
«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ο κ. Πέτσας υπογράμμισε:
«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα SMS για έξοδο από το σπίτι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικά, καθώς πάρα πολλοί οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα παραμείνουν κλειστοί.
«Η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία που περιλαμβάνει από νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα σινεμά δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. «Υπάρχει μια συζήτηση που θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για τις εκκλησίες το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια θα έχουμε νεότερα, γι' αυτό το θέμα που διακρίνει κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, ώστε αν υπάρχει το περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσο για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα καταστήματα, αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «το σχέδιο μας είναι δυναμικό, εδώ και 10 μήνες, πάντα λαμβάνουμε υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και προσαρμόζουμε ανάλογα την στρατηγική μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση από αυτό τον αόρατο και ύπουλο εχθρό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.