- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μηταράκης: Στα μέσα της εβδομάδας όλοι οι πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ
Έχουν τοποθετηθεί στη νέα δομή σκηνές με 5.000 κρεβάτια
Στα μέσα της εβδομάδας θα είναι δυνατή η εγκατάσταση στο νέο προσωρινό ΚΥΤ όλων όσων διέμεναν στη Μόρια, αναφέρει ο Νότης Μηταράκης.
Στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί στο νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ, στη Λέσβο, το σύνολο των ατόμων που πριν διέμεναν στη Μόρια, όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1».
Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί στη νέα δομή σκηνές με 5.000 κρεβάτια. «Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική. Όταν κάποιος έχει μπει στη χώρα μας, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους νόμους της. Οι όποιες πέσεις μπορεί να ασκηθούν δεν θα αλλάξουν αυτή την πολιτική», υπογράμμισε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «μόνιμη δομή θα υπάρξει στη Λέσβο» και πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της Πολιτείας να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς των νησιών, αλλά και να προστατεύσει συνολικά τη χώρα με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών».
Τέλος, επισήμανε ότι η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει να εξετάζει αιτήματα «στέλνοντας και ένα μήνυμα στους λίγους που δημιουργούν προβλήματα, τα οποία δεν θα γίνουν ανεκτά, ότι όποιος θέλει να φύγει από εκεί θα πρέπει να πάει κανονικά με την προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου».
Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Ασύλου στη Λέσβο ξεκινά τηλεσυνεντεύξεις αποκλειστικά και μόνο για όσους βρίσκονται μέσα στη νέα προσωρινή δομή του Πεδίου Βολής, ενώ όλα τα προηγούμενα ραντεβού ακυρώνονται.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.