Visual Browsing

Κυριάκος Μητσοτάκης από Φλώρινα: «Καμία ψήφος χαμένη»

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/©INTIMENEWS/Δελτίο Τύπου
«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι αν θα πάμε τη χώρα μπροστά ή αν θα μείνουμε πίσω», το μήνυμά του εν όψει των εκλογών.
  • A-
  • A+
0
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φλώρινα.

«Κάνω μία έκκληση και από τη Φλώρινα να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Υπάρχουν κάποιοι που τις αντιμετωπίζουν με μία σχετική χαλαρότητα. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε τη ΝΔ. Κάνω λοιπόν ξεχωριστή έκκληση στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν πρώτη φορά. Ελάτε ψηφίστε». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη Φλώρινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος «σε παλιούς φίλους της παράταξης που για κάποιους λόγους μας ψήφισαν στο παρελθόν και στην πορεία μας εγκατέλειψαν» έστειλε το μήνυμα: «Να ξαναφέρουμε τη ΝΔ εκεί που ήταν στις μεγάλες δόξες, αυτό σας ζητώ». Παράλληλα, απευθύνθηκε και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων: «Το διακύβευμα αυτών των εκλογών έχει μεγάλη εθνική διάσταση. Είναι αν θα πάμε τη χώρα μπροστά ή αν θα μείνουμε πίσω. Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα. Να συμφωνούμε στα μεγάλα όμως. Κάνω έκκληση τρεις ημέρες σε όλες και όλους να έρθουν και να συμπορευτούν με τη ΝΔ. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουμε σε νέο φωτεινό δρόμο».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη,«τώρα είναι η ώρα της μάχης», επισημαίνοντας: «Πάμε τις τελευταίες τρεις ημέρες να μη χαθεί καμία ψήφος. Να πείσετε πιθανούς αναποφάσιστους. Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα που βλέπουμε, ένα πραγματικό ρεύμα νίκης. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη. Πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικα
Οι πραγματικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη
Οι πραγματικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη

«Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές επέλεξα να βρεθώ στη Βόρεια Ελλάδα, δίπλα σε όσους αισθάνθηκαν απογοητευμένοι τα τελευταία χρόνια από την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι τη γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα» είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν θέλει «αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία».

«Ξέρετε με πόση υπευθυνότητα και πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει και γλώσσα και ταυτότητα. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτήν τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει και υποσχέθηκε ότι «Θα προστατεύσουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων». Παράλληλα υπενθύμισε «ότι θέλουμε να έχουμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων» και «για να το πετύχουμε θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα». Αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, σημείωσε: «Είπα ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου με υπουργική απόφαση αύριο. Τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Σχετικα
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα «γενέθλια» της ΝΔ
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα «γενέθλια» της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επίσης: «Η πρώτη μου προτεραιότητα για τα νέα παιδιά, πολλές καλές νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές».

Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε: «Θα εκπονήσουμε με τον επόμενο Περιφερειάρχη που θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης. τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία. Συμφωνούμε στην ανάγκη να σωθεί η ΔΕΗ. Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα, θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό, τους ορεινούς όγκους. Θα στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία. Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους αλλά πτυχιούχους που τα πτυχία τους θα έχουν πραγματική αξία. Τα περιφερειακά πανεπιστήμια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν. Και βέβαια θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη: «Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με παλιά στελέχη αλλά και πολλά νέα από την κοινωνία των πολιτών. Συμβολίζει ότι η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη αλλά ανανεωμένη και θα πάει στην Ευρωπη θα δώσει μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5