Επίθεση ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Βαρτζόπουλου «Πού πάμε;» στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στο σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι δεν τελείωσε ακόμη τίποτα κι ας ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το voria.gr, o κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με την επανάληψη της ιστορικής δήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Συνεχίζοντας, επιχείρησε να αποδομήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και τα πεπραγμένα της, υπερασπιζόμενος τη δική του κυβέρνηση και τόνισε πως η μόνη λύση για τον τόπο είναι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για τη Μακεδονία
«Με βασανίζει και με πληγώνει το μακεδονικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέστησε στους πολίτες να κρατήσουν τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της μεταπολίτευσης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου. «Βρώμικη και φαιά η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών και για τους Έλληνες που αντιδρούν σ' αυτή, είναι ύβρις στους δυο μεγάλους ηγέτες, στους Έλληνες και τα παιδιά τους», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Επίσης είπε ότι «με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα, αλλά δημιουργήσαμε ένα. Το μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Πολεμήσαμε και νικήσαμε τέσσερις φορές και υπήρξαν τρεις συνθήκες και τώρα το ξαναφέρνουν από άλλο δρόμο, ένα πρόβλημα που κατασκεύασε η προπαγάνδα της δεκαετίας του 1940. Ματαιοπονούν, δε θα τους περάσει, δε θα το επιτρέψουμε. Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Να τους καταδικάσουμε με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτι τους και να ανασκουμπωθούμε για την ανόρθωση της Ελλάδας. Η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία. Αυτή είναι η μόνη λύση».
Επίθεση σε Τσίπρα
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τραγικό εμπαιγμό» τις παροχές Τσίπρα. «Μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια. Πήρε από το λαό το πορτοφόλι του κράτησε τα χαρτονομίσματα και επιστρέφει τα ψιλά. Είναι νέο-βαρβαρισμός και ψέματα», επισήμανε.
Υπερασπίστηκε την κυβέρνησή του, λέγοντας ότι «το 2014 θέλαμε τρεις μήνες για να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά δε μας άφησαν» και έκανε λόγο για «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλύφθηκε και τους σκευωρούς έχω δεσμευτεί να τους πάω μέχρι τέλους. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω για να μην υποστεί κάτι ανάλογο άλλος στο μέλλον».
Μέχρι και για τις διακοπές του πρωθυπουργού είχε μια ατάκα ο κ. Σαμαράς: «Τιμωρός των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερα. Υποκρισία και αυθάδεια χωρίς όρια. Κυβερνούν με ύφος κουτσαβάκηδων. Για να τους αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε ενότητα. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση, από τις αριστερές ιδεοληψίες, στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.