- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΝΔ αίρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ
Η πρόσκληση της νέας διοίκησης στον Κωνσταντίνο Ζούλα
Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία από αύριο, 7 Φεβρουαρίου, αίρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, «η απόφαση αυτή προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας».
Όπως εξηγεί την προηγούμενη εβδομάδα, «η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Δρόσος και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης κ. Νίκος Μερτζάνης κάλεσαν στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Ζούλα. Στην άτυπη αυτή συνάντηση η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η ΕΡΤ, ενόψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις, λόγω του εμπάργκο της ΝΔ. Και άκουσε τις παρατηρήσεις της ΝΔ που άπτονται στοιχειωδών κανόνων πολυφωνίας, τους οποίους εξακολουθεί να παραβιάζει η ΕΡΤ, αλλά και παραβίαζε καθημερινά και πριν από το εμπάργκο».
Μεταξύ άλλων, η ΝΔ στη σχετική μακροσκελή ανακοίνωσή της ανέφερε:
- Ποτέ στο παρελθόν δεν καλούνταν συστηματικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης μόνοι τους οι υπουργοί και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος χωρίς κανέναν αντίλογο.
- Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε όλοι οι συμπαρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών να προπαγανδίζουν επί μονίμου βάσης τις κυβερνητικές θέσεις απαξιώνοντας ακόμη και με ειρωνικό τρόπο κάθε αντίθετη άποψη.
- Ποτέ στο παρελθόν δεν φιλοξενούνταν κατ’ εξακολούθηση στην ΕΡΤ απαξιωμένα πολιτικά πρόσωπα που ούτε έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο, ούτε εκπροσωπούν σήμερα κανένα κόμμα, και το μόνο που τους καθιστά τάχα δημοσιογραφικά ενδιαφέροντες είναι η εμμονική κριτική τους όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση.
- Ποτέ στο παρελθόν οι ενημερώσεις Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μεταδίδονταν ολόκληρες και σε ζωντανή μετάδοση ανεξαρτήτως επικαιρότητας.
- Ποτέ στο παρελθόν, τέλος, στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ για όλα τα βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας δεν εμφανίζονταν κατ’ εξακολούθηση μόνον οι συντάκτες που καλύπτουν την κυβέρνηση, και σχεδόν ποτέ οι συντάκτες που καλύπτουν την δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αυτοί άλλωστε ήταν, μεταξύ άλλων, οι λόγοι που η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από την ΕΡΤ, απόφαση που -όχι τυχαία ασφαλώς- προκάλεσε σειρά καρατομήσεων στελεχών της και εν τέλει την αλλαγή της Διοίκησής της», σημειώνει η ανακοίνωση της Πειιραιώς και υπενθυμίζει ότι «αμέσως μετά το εμπάργκο, ακόμη και σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παραδέχονται δημοσίως "την ύπαρξη παραδιοίκησης και καθεστώτος ιδιοτελών συμφερόντων" στην ΕΡΤ, ενώ μάλιστα είχαν προηγηθεί αλληλοκαταγγελίες στελεχών της για σκάνδαλα, τα οποία εξυπακούεται ότι θα ερευνήσει μέχρι κεραίας η επόμενη διακυβέρνηση».
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας η νέα διοίκηση της ΕΡΤ επιφυλάχθηκε με καλή πίστη να λάβει υπόψιν της όλες αυτές τις αιτιάσεις της ΝΔ».
Και καταλήγει: «Η ΝΔ δεν τρέφει την αυταπάτη ότι η ΕΡΤ μπορεί ξαφνικά να μεταβληθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας. Μετά, ωστόσο, τη συνάντηση που προκάλεσε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν σεβαστές έστω κάποιες από τις αυτονόητες αυτές αρχές δεοντολογίας και πολυφωνίας. Και με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση καλείται να εκλάβει τη σημερινή απόφαση επιστροφής της ΝΔ στην ΕΡΤ ως μια κίνηση καλής θελήσεως και να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση "να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων"».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.