- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεν θα αφήσουμε να γίνει η συμφωνία των Πρεσπών το Βατερλό της χώρας (video)
«Δημοψήφισμα τώρα»
«Δημοψήφισμα τώρα», ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Grand Hotel παρουσία Μητροπολιτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων της πόλης.
«Δεν θα επιτρέψουμε η συμφωνία των Πρεσπών να γίνει το Βατερλό της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. «Πριν από τρεις μήνες, στο περιφερειακό συνέδριο κάλεσα τον πρωθυπουργό να μην υπογράψει μια συμφωνία που δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας. Κάλεσα την κυβέρνηση να αναλογιστεί τα δεδομένα και τις συνθήκες της εποχής. Η πολιτική πίεση, βαραίνει την άλλη πλευρά κι όχι εμάς. Μάλιστα, τότε υποστήριξαν την άποψη αυτή στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνολο του ελληνικού λαού βλέπει πως η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει πληγές και αποτελεί ήττα, κάτι που δεν βλέπει η κυβέρνηση που έφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Χώρα μας», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «δεν κατάφεραν καν να εξασφαλίσουν το erga omnes ξυπνώντας έναν νέο επιχειρηματικό εφιάλτη στις ελληνικές επιχειρήσεις, που τις άφησε ξεκρέμαστες. Πρόκειται για έναν ταπεινωτικό και απαράδεκτο συμβιβασμό κι όχι για μία συμφωνία που διασφαλίζει τα συμφέροντά μας. Λέμε ναι σε μία συμφωνία όχι όμως σε αυτήν την απαράδεκτη, προκλητική και επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει έναν ολόκληρο λαό σε μία επικίνδυνη συμφωνία. «Δεν επιδίωξε ποτέ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις μία κοινή εθνική γραμμή. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλό τους στους Έλληνες πολίτες, που δεν συμφωνούν. Πρόκειται για τζάμπα μαγκιά. Επιτέλους, ποιους προσπαθεί να απαξιώσει αυτή η κυβέρνηση; Τους ανθρώπους που αισθάνονται πατριώτες; Είναι άνθρωποι που έχασαν γονείς και συγγενείς που σηκώνουν την Ελλάδα της κρίσης στις πλάτες τους. Όμως, δεν ανέχονται να στερηθούν την υπερηφάνεια της χώρας τους».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως ο κ. Κοτζιάς θα βρει τον κόσμο μπροστά του κι αυτό «θα το δούνε στις κάλπες. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, ενωμένη όσο ποτέ. Ιερείς της Μακεδονίας, επιμελητήρια, πανεπιστήμια είμαστε όλοι εδώ για να μην επικυρωθεί ποτέ αυτή η συμφωνία και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω».
Στο Grand Hotel, προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση να προβεί η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα και να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, είναι 258 αυτοδιοικητικοί από την κεντρική Μακεδονία, 45 από την ανατολική και 54 από δυτική Μακεδονία και Θράκη, 15 Mητροπολίτες και 90 μέλη- εκπρόσωποι φορέων.
Πηγή: thestival.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.