- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Φέτος μοιράζουμε πτυχία»: Ο Γαβρόγλου ανακοίνωσε αύξηση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
«Το νέο σύστημα εισαγωγής θα εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020»
Για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και ενημέρωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαρτίου είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Τα Νέα» το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η εφημερίδα έγραφε τότε επικαλούμενο πηγές από το υπουργείο, ότι το μέτρο εντάσσεται στην προεκλογική παροχολογία και ο υπουργός Παιδείας μέσα σε αυτό το πλαίσιο δέχεται εισηγήσεις για αύξηση κατά 2.000 του αριθμού των εισακτέων σε πανελλαδική κλίμακα. Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται και σχετική σύσκεψη για το θέμα, με στελέχη του υπουργείου να χαριτολογούν με ατάκες του στιλ: «Φέτος μοιράζουμε πτυχία».
Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει γι ακόμα μία φορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά, αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα, υπενθύμισε ότι υπάρχει συμφωνία με την ιεραρχία για το πώς διδάσκονται σήμερα τα Θρησκευτικά στα σχολεία.
Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020». Θα αφορά, δηλαδή, τους σημερινούς μαθητές της Α' λυκείου.
Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ο υπουργός ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β' Λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.