1821 Digital Gallery
Η Διαπραγμάτευση - Survivor
ΤΕΥΧΟΣ 606
FORREST GUMP

Η Διαπραγμάτευση - Survivor

Το πολιτικό reality που σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης

Στην ομάδα των «Διάσημων Συριζαίων» επικρατούσε ένταση μετά την ήττα στο αγώνισμα της διαπραγμάτευσης. Όλοι θεωρούσαν κύριο υπεύθυνο για το αποτέλεσμα τον Ευκλείδη. Εκείνος, πάλι, είχε καθίσει σε μια γωνία και δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν. Έβλεπε τους συμπαίκτες του να τον κοιτάζουν και να ψιθυρίζουν μεταξύ τους. Και μάλλον δεν θα ήταν κάτι καλό. Προσπάθησε να αποφύγει τα βλέμματα. Ευτυχώς είχε μαζέψει 53 βότσαλα. Και συγκεντρώθηκε σε αυτά.

Ήταν η δεύτερη μέρα που η ομάδα των Συριζαίων θα έμενε χωρίς να φάει ούτε μια πρόσληψη. Ούτε ένα διορισμό. Και τα νεύρα ήταν τεντωμένα. Φταίει και η επίδοσή τους στα αγωνίσματα που ήταν πάρα πολύ κακή. 

Στο αγώνισμα της ΕΡΤ ο Νίκος ο Παππάς ο Τσανγκ είχε πατήσει μέσα σε μια παγίδα διαμέτρου 1.7% με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι αντίπαλοι να γελάνε και να του κάνουν καζούρα ρωτώντας τον «πού ήταν όταν έπεσε το 1.7% στην ΕΡΤ». 

Η Έφη πάλι στο στίβο του συνταξιοδοτικού είχε ρίξει όλα τα τουβλάκια του ΕΚΑΣ, αλλά έμεινε από μπάλες την πιο κρίσιμη στιγμή με αποτέλεσμα να γυρίσει κι αυτή άπρακτη. 

Σχετικα
Νίκος Φίλης: Όχι στην πρόταση Τσίπρα, θα γίνουμε αρχηγικό κόμμα
Νίκος Φίλης: Όχι στην πρόταση Τσίπρα, θα γίνουμε αρχηγικό κόμμα

Ο Πάνος, ντυμένος με άψογη στολή Ναυαγού, ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο. «Κάποιοι δεν παρακολουθούν το “Με Αρετή και Τόλμη”, γι’ αυτό δεν είναι αξιόμαχοι» πέταξε κοιτάζοντας τα έπαθλο κρουασάν με γέμιση Καραμανλή που έτρωγαν οι αντίπαλοι. Προσπαθούσε εδώ και καιρό να τους πείσει να του δώσουν όλες τους τις προμήθειες για να αγοράσει πολεμικές πιρόγες και να υπερασπιστεί την κατασκήνωσή τους. 

«Ας σταματήσουμε να τσακωνόμαστε. Προτείνω να κάνουμε γιόγκα και διαλογισμό στον ήλιο του ηθικού πλεονεκτήματος, μακριά από τις νεοφιλελεύθερες σκιές» είπε η Όλγα σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τα πνεύματα. Προς στιγμήν όλοι την ακολούθησαν σχετικά απρόθυμα. Ποιος ξέρει. Μπορεί η εναλλακτική θεωρία ότι ο ήλιος τούς δίνει δημοσκοπική ενέργεια να έβγαινε αληθινή. Στο κάτω-κάτω δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν. Αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, ίσως η σιωπή να τους βοηθούσε...

Τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η ακινησία τούς ερέθισε περισσότερο. Ο Νίκος ο Τόσκας σηκώθηκε ξαφνικά και έτρεξε προς τα δέντρα όπου είχαν κάνει κατάληψη εδώ και χρόνια οι ιθαγενείς του νησιού. «Φύγετε, φύγετε, παλιοκουκουλοφόροι καταληψίες» φώναξε. «Τα δέντρα είναι δημόσια...» 

Σχετικα
Αλλαγή ρεπερτορίου με νέο πρωταγωνιστή
Αλλαγή ρεπερτορίου με νέο πρωταγωνιστή

Μόλις το είδε αυτό ο Χρήστος ο Καραγιαννίδης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. Άρπαξε ένα τσεκούρι και επιτέθηκε κατά του Νίκου Τόσκα φωνάζοντας «αυτό είναι καταστολή!». Ο Νίκος γύρισε αιφνιδιασμένος αλλά γρήγορα ανέκτησε την ψυχραιμία του. Άπλωσε τα χέρια προς τον Καραγιαννίδη και τον κοίταξε με όσο πιο new age ύφος μπορούσε. «Χρήστο; Χρήστο, σε ξέρω τόσα χρόνια... Μια αγκαλιά... Έλα, μια αγκαλιά...» 

Ο παρουσιαστής του επιτυχημένου reality ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τους κανόνες του παιχνιδιού, φτιάχνοντας μια επιτροπή αναθεώρησης 

Ξαφνικά ο Πάνος Καμμένος τούς διέκοψε. «Θα πάω να πιάσω ψάρια για να μου φτιάξω σούσι» φώναξε. «Κοιτάξτε πόσο αξιόμαχος είμαι. Το μόνο που θα χρειαστώ είναι μερικά φουσκωτά»... είπε και πήγε να επιθεωρήσει την παραλία και να ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα. 

Κανείς δεν του έδωσε σημασία. Για λίγα δευτερόλεπτα έμειναν όλοι σιωπηλοί. «Να βάλουμε και την άλλη ομάδα να ψηφίσει στο συμβούλιο ποιος θα αποχωρήσει» πέταξε ξαφνικά ο Πάνος ο Σκουρλέτης. Για μια στιγμή όλοι πίστεψαν ότι τα έχει χάσει και δεν ξέρει τι λέει. Πώς θα τους έπειθαν; Τι θα τους έλεγαν; 

«Θα χρησιμοποιήσουμε πάλι το επιχείρημα ότι είναι για το καλό του παιχνιδιού» είπε τότε ο Νίκος ο Παππάς ο Τσανγκ που όλη αυτή την ώρα είχε αποσυρθεί σε μια άκρη κοντά στη θάλασσα και έφτιαχνε ένα διαστημόπλοιο στην άμμο. 

Η Όλγα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν στη στάση του Λωτού και μάζευε μετακλητούς, ξέσπασε: «Εσύ, Νίκο Τσανγκ, μην κάνεις τον Κινέζο! Δώσε πρώτα πίσω τα λεφτά της παραγωγής που πήρες για να τους δώσεις άδεια να γυρίσουν το παιχνίδι!» του πέταξε ψυχρά. 

«Το νησί χωράει μόνο τέσσερις κοκοφοίνικες για κεραίες» της απάντησε ψυχρά εκείνος και συνέχισε φτιάχνοντας την ουρά του διαστημόπλοιου...

Τότε πετάχτηκε ο Νίκος ο Βούτσης. «Παιδιά, έχω μια ιδέα», πέταξε. «Θα πάω να κάνω μια διάλεξη στο στρατόπεδο των αντιπάλων. Και θα τους ζητήσω να πληρώσει ο καθένας το φαγητό του για να με ακούσει. Τι λέτε;» 

Ο Πάνος Καμμένος επανήλθε με στολή Σούπερμαν αυτή τη φορά. «Κοιτάξτε με! Είμαι αξιόμαχος! Θα πετάξω και θα σας φέρω γλάρους να τους κάνουμε σούπα. Απλώς πρέπει να μου δώσετε τα φαγητά σας για να αγοράσω αεροπλάνα» ενημέρωσε την ομάδα και έφυγε. 

Το βράδυ στο συμβούλιο κανείς δεν μιλούσε με κανέναν. Ο Παύλος Πολάκης, που όλη τη μέρα ήταν εξαφανισμένος κυνηγώντας τις βοθρομαϊμούδες –εκείνες τις ειδικές μαϊμούδες που ζούσαν αποκλειστικά στο νησί–, άναψε τσιγάρο. 

«Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να καπνίζουν γιατί μας κάνουν κακό» πέταξε ο Νίκος Ξανθός... 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5