1821 Digital Gallery
Λάζαρος Παπαδόπουλος: Ψευδεπίγραφο και διχαστικό το δημοψήφισμα

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Ψευδεπίγραφο και διχαστικό το δημοψήφισμα

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας τοποθετείται υπέρ του «ΝΑΙ»

Tην άποψή του ότι το «Ναι» είναι η κατάλληλη επιλογή για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, εξέφρασε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας με τη μεγάλη καριέρα σε εθνική ομάδα, Ελλάδα και Ευρώπη ,έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

«Εδώ και αρκετά χρόνια πήρα θέση , πάλεψα και συγκρούστηκα , έκανα όπως και δέχτηκα σκληρή κριτική για αθλητικά θέματα και μόνο.

Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις ούτε τοποθετήθηκα για πολιτικά και πολύ περισσότερο για κομματικά θέματα. Αρνήθηκα δε επίμονα προτάσεις για να συμμετέχω σε κομματικούς σχηματισμούς.

Σχετικα
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις εικόνες του Αγίου Δημητρίου
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις εικόνες του Αγίου Δημητρίου

Σήμερα όμως αισθάνομαι και πιστεύω πως είναι αναγκαίο και χρήσιμο να τοποθετηθώ στο τεράστιο εθνικό ζήτημα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Πιστεύω πως η δημόσια τοποθέτηση μου είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε δημόσιου προσώπου και πολύ περισσότερο κάθε πολίτη που εμπλέκεται στον δημόσιο διάλογο υπερασπιζόμενος η προωθώντας θέματα που αφορούν ιδιαίτερα κοινωνικά κομμάτια η και την ίδια την κοινωνία στο σύνολο της.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά άλλωστε μόνο τους πολιτικούς η τους κομματικούς φορείς τους. Αφορά όλους τους Έλληνες , αφορά το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου αλλά και τον τόπο τον ίδιο.

Σχετικα
Φώφη Γεννηματά, μια γυναίκα με τσαγανό
Φώφη Γεννηματά, μια γυναίκα με τσαγανό

Έτσι λοιπόν θέλω να δηλώσω πως:

Θεωρώ πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει επειδή :

1. Είναι ψευδεπίγραφο γιατί θέτει ένα δίλημμα που δεν υφίσταται.

2. Επειδή όμως είναι ψευδεπίγραφο είναι και διχαστικό. Διχάζει τους Έλληνες πάνω σε ένα δίλημμα και το χειρότερο είναι πως θα τους διχάσει και μετά το όποιο αποτέλεσμα το οποίο θα απαντάει ένα ψεύτικο δίλημμα. Άρα μας μετατρέπει σε "μνημονιακούς" και "αντιμνημονιακούς". Και πολύ φοβάμαι πως ένα τέτοιο δίλημμα όπως αυτό του ψηφοδελτίου βοηθάει στην συνέχιση αυτού του διαχωρισμού και μετά το δημοψήφισμα.

3. Γίνεται σε εντελώς λάθος στιγμή και κάτω από πρωτοφανής συνθήκες.

4. Δεν δίνει καθόλου τον αναγκαίο και χρήσιμο χρόνο που θα ήταν απαραίτητος, ακόμη και αν όλα τα προηγούμενα ήταν σωστά, να αποφασίσει ο κόσμος ήρεμος και με ωριμότητα.

Αφού όμως έχει αποφασιστεί να γίνει και θα γίνει, εγώ θα ψηφίσω "ΝΑΙ". Και δεν ψηφίζω την παραπάνω πρόταση επειδή συμφωνώ με το κείμενο που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο. Θα ψηφίσω "ΝΑΙ" επειδή θέλω την Ελλάδα μέρος της Ευρώπη.

Επειδή θέλω μια πολιτική σταθερότητα που δυστυχώς κινδυνεύει να την χάσει η χώρα μας έξω από την Ευρώπη.

Επειδή θέλω η Ελλάδα να ανήκει στην οικογένεια των Ευρωπαϊκών χωρών. Στον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό συνασπισμό της ΕΕ, που παρά τα όποια προβλήματα του, συμπεριλαμβάνει και ενώνει τις πιο δημοκρατικές και ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Η θέση μου αυτή είναι μια θέση καθαρά προσωπική. Είναι μια άποψη που εκφράζεται σε μια κρίσιμη και δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας που πρέπει δυστυχώς να πάρουμε θέση σε κάποιο δίλημμα. Για αυτόν τον λόγο και αποφάσισα να την καταθέσω παρά τον όποιο κίνδυνο διατρέχω να με κατατάξουν σε κάποιο πολιτικό χώρο ή φορέα».

photo © ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL

Εδώ και αρκετά χρόνια πήρα θέση , πάλεψα και συγκρούστηκα , έκανα όπως και δέχτηκα σκληρή κριτική για αθλητικά θέματα κα...

Posted by Lazaros Papadopoulos on Thursday, 2 July 2015

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5