TV & Media

To BBC «κόβει» 1.000 θέσεις εργασίας και περιφερειακά προγράμματα

Toν Γενάρη η κυβέρνηση είχε παγώσει την χρηματοδότηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bbc
BBC © EPA Pool

BBC: Προχωρά σε «προσαρμογή» του κόστους λειτουργίας, με περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας.

Σε «προσαρμογή» του κόστους λειτουργίας, με περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας, προχωρά το BBC, ενώ θα καταργηθούν το CBBC και το BBC Four.

Τις περικοπές ανακοίνωσε στο προσωπικό ο γενικός διευθυντής του ομίλου Τιμ Ντέιβι, τονίζοντας πως είναι απαραίτητες, για να συνεχίσει το ενημερωτικό μέσο να προσφέρει έργο και πολύτιμες υπηρεσίες στην ενημέρωση.

Στις αρχές του έτους, η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει για δύο χρόνια τη χρηματοδότηση του BBC, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει, όπως υποστηρίζει, τους οικονομικούς πόρους των πολιτών.

Η Ντόρις είπε ότι το τέλος χρήσης, ένας μικρός φόρος που πληρώνουν όλα τα νοικοκυριά που διαθέτουν τηλεόραση, θα παγώσει για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, για τα επόμενα τέσσερα, θα προσαρμόζεται ακολουθώντας με την πορεία του πληθωρισμού.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει το μέλλον αυτού του ανταποδοτικού τέλους με το οποίο χρηματοδοτείται η δημόσια τηλεόραση με φόντο τις νέες τεχνολογίες που αναδύθηκαν και έφεραν επανάσταση στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης, αφότου ιδρύθηκε το BBC, πριν από 100 χρόνια.

Τι ισχύει με τη λειτουργία και χρηματοδότηση του BBC

Αρχικά, το BBC λειτουργεί βάσει βασιλικού διατάγματος, το οποίο καθορίζει τον σκοπό λειτουργίας του σταθμού και τη χρηματοδότηση, λειτουργώντας ουσιαστικά ως συνταγματική βάση για το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Βάσει αυτής της διάταξης, είναι σίγουρα εγγυημένη η πληρωμή τέλους - από τους Βρετανούς πολίτες προς το BBC - μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2027. Όμως, το ύψος της ετήσιας πληρωμής του σταθμού καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και αυξάνεται ανάλογα με τον πληθωρισμό, καλύπτοντας έτσι όλες τις υπηρεσίες του σταθμού, όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα, podcasts και εφαρμογές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ