- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΡΤ: «Ανηλεή πόλεμο» εκ των έσω καταγγέλλει ο διευθύνων σύμβουλος
«Προσπάθησα να μπω στο γραφείο μου αλλά ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά χαμένα» καταγγέλλει ο Βασίλης Κωστόπουλος
«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, στην κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
«Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος εκράζοντας τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.
Αφορμή κατά τον ίδιο, οι άνθρωποι που τοποθέτησε η κυβέρνηση σε κρίσιμα διοικητικά πόστα. Περιγράφοντας μάλιστα την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για «εμπόλεμη ζώνη» όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και αλληλοκαταγγέλλονται.
Κοινός παρρονομαστής είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση. «Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της. Όπως λέει ο λαός, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την κακή ημέρα» υποστήριξε.
Πρόσθεσε δε, «Την πρώτη ημέρα που πήγα στην ΕΡΤ προσπάθησα να μπω στο γραφείο μου αλλά ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά χαμένα. Την επόμενη βρήκα στο γραφείο μου τον κ. Τσακνή να συσκέπτεται με μια ομάδα εργαζομένων για τα δικαιώματα των αγώνων Μουντιάλ.
Κατάλαβα ότι σκοπός δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων αλλά κάποιων αγώνων από ιδιωτικό κανάλι» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για «υπόγειες διεργασίες» και «μεθόδους παραδιοίκησης».
«Παραιτήθηκε ο κ. Τσακνής και ανέλαβε μια ομάδα ανθρώπων που σκοπό είχε την συνέχιση των απόψεών του και εξέχουσα θέση είχαν αυτοί που συνέβαλαν για να συνταχθεί η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αόριστα όσα αναφέρει ο κ. Κρίμπαλης στην επιστολή του. Ποια είναι αυτά τα κέντρα παραδιοίκησης και πώς λειτουργούν; Εγώ ζήτησα να καταγγελθεί η σύμβασή του γιατί έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία» είπε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μίλησε και για τις ενέργειες με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού καναλιού, καθώς και για τις ενέργειες ώστε η ΕΡΤ να έχει ιδιόκτητο δίκτυο επίγειων ψηφιακών πομπών και να απεμπλακεί από την Digea για τη μετάδοση του σήματός της.
Τέλος, ο κ. Κωστόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά πογκρόμ διώξεων και είπε ότι με το νέο οργανόγραμμα και το νέο εσωτερικό κανονισμό περιγράφηκαν τα καθήκοντα ενώ όλοι οι γενικοί διευθυντές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, «όχι γιατί είχαν μπάρμπα στην Κορώνη» αλλά έχοντας το απαραίτητο πτυχίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο πρόγραμμα, οι παραγωγοί του και η ίδια καθημερινή σχέση με τους ακροατές του, μέσα από το site, το ανεξάρτητο app, το live streaming και τις ψηφιακές πλατφόρμες ακρόασης.
Η εικόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο πρώην άσος των ΗΠΑ συμπαρουσιάζει με τους Τιερί Ανρί και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής...»
Η καθαρή περιουσία του φθάνει τα 2,6 δισεκατομμυρίων δολάρια
Οι τέσσερις γνώριμοι και οι τρεις νέες προσθήκες
«Είμαι αυθόρμητη και αληθινή» είπε η δημοσιογράφος
«Ήθελα να το κρύψω, υπάρχει προκατάληψη», εξομολογείται ο πρώην παρουσιαστής του Channel 4
Η πρόταση για σειρά και ο σκηνοθέτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Η ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.