1821 Digital Gallery
Το ArtWalk επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ

Το ArtWalk επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ

Διαγωνισμός φωτογραφίας, murals και η Πάτρα ομορφαίνει ξανά!
Το ArtWalk 5 επιστρέφει στην Πάτρα με πολλές εκπλήξεις και κάνει τον δημόσιο χώρο πιο όμορφο.

Καλλιτέχνες που έχουν γεμίσει με τις μπογιές τους τους τοίχους όλου του πλανήτη έρχονται και φέτος στην Πάτρα για την πέμπτη διοργάνωση του Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ArtWalk που εμπνεύστηκε ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και πρόεδρος της Art in Progress. Η πολιτιστική διοργάνωση που γεμίζει με χρώμα τους δρόμους και τους τοίχους της Πάτρας μένει πιστή στο όραμά της και παρά την κρίση του κορωνοϊού για ένα ακόμη καλοκαίρι, οι Πατρινοί και οι περαστικοί από τις 15 Ιουνίου και μέχρι τον Οκτώβριο θα αντικρύσουν σύγχρονες δημιουργίες.

Η Art in Progress θα φιλοξενήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους street artists με διεθνή εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Street Artist θα ενεργοποιήσουν με το καλλιτεχνικό τους στίγμα την πόλη, προσδίδοντάς της μία νέα δυναμική και ένα μοναδικό σύγχρονο χαρακτήρα, μέσω της τέχνης και της εξωστρέφειας. Οι φετινοί καλλιτέχνες που θα αφήσουν το προσωπικό τους σημάδι με τις τοιχογραφίες (mural) τους, σε επιλεγμένους τοίχους της Πάτρας είναι οι: Andrea Casciu, Asier Vera Maceiras, Dourone, Drew Merrit, Edmon1419, Jay Kaes, Leandro Bustamante, NSN997 Crew, Siguel και Silver Formz.

Έργο του Drew Merrit, καλεσμένου στο ArtWalk 5
Σχετικα
Λύματα - Κορωνοϊός: Στην Πάτρα αύξηση 80% του ιικού φορτίου
Λύματα - Κορωνοϊός: Στην Πάτρα αύξηση 80% του ιικού φορτίου

Αρχή σήμερα 15 Ιουνίου με μια τοιχογραφία – έκλπηξη
Η πρώτη τοιχογραφία της φετινής διοργάνωσης αφιερώνεται σε έναν ακόμα άνθρωπο σύμβολο- μετά την τοιχογραφία του Θανάση Βέγγου-, υπενθυμίζοντας ότι η τέχνη, η ιστορία και ο πόθος για ελευθερία μάς ενώνουν και μάς φωτίζουν τον δρόμο!

Το ξεχωριστό αυτό έργο θα ξεκινήσει να αποκαλύπτεται σύντομα από την καλλιτεχνική ομάδα της Art In Progress, στη συμβολή των οδών Μπουκαούρη και Γούναρη, εκφράζοντας την κοινή ευαισθησία και τις αξίες στις οποίες επιστρέφουμε μέσα από δύσκολες χρονικά συγκυρίες, όπως η πρόσφατη πανδημία. Η εικαστική αυτή παρέμβαση θα γίνει η «σκυτάλη» για τις νέες 10 τοιχογραφίες των διεθνών προσκεκλημένων του Φεστιβάλ.

Σχετικα
Leading Minds Festival: Το πρώτο φεστιβάλ ηγεσίας στην Ελλάδα
Leading Minds Festival: Το πρώτο φεστιβάλ ηγεσίας στην Ελλάδα

Η ομάδα του ArtWalk 5 καλεί τους Πατρινούς να βρεθούν σήμερα στον χώρο της τοιχογραφίας για να παρακολυθήσουν από κοντά τη δημιουργία της, να μαντέψουν την προσωπικότητα - έκπληξη στην οποία αφιερώνεται και να γνωρίσουν τους δημιουργούς της.

Διαγωνισμός φωτογραφίας: Πάρε το κινητό σου ή την φωτογραφική μηχανή και μοιράσου την άποψη της Πάτρας που αγαπάς
Στο πλαίσιο του φετινού ArtWalk, έρχεται μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας, με τον καθένα να μπορεί να λάβει εύκολα μέρος. Παίρνεις απλά την φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σου, βγες στην πόλη και φωτογράφισε τις φετινές τοιχογραφίες του Artwalk και της Art in Progress και λάβε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό φωτογραφίας!

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με έξοδα της διοργάνωσης, ενώ θα συμμετέχουν 40 μοναδικοί διαγωνιζόμενοι από 2 ξεχωριστές κατηγορίες φωτογραφιών.

Οι κατηγορίες φωτογραφιών είναι:

  • Καλλιτεχνική Φωτογραφία (#artwalk5_art): Εδώ συμμετέχουν μόνο έγχρωμες φωτογραφίες χωρίς καμία επεξεργασία (απαγορεύονται ρητά φίλτρα, ασπρόμαυρες κ.λπ.)
  • Fun Φωτογραφία (#artwalk5_fun): Εδώ η επεξεργασία είναι απαραίτητη. Η φαντασία και η τεχνολογία θα έχει τον πρώτο λόγο. Μπορείτε να «πειράξετε» τα χρώματα, να κάνετε κολλάζ και άλλα πολλά!

Για την τελική έκθεση θα επιλεγούν οι πρώτοι 15 σε likes από κάθε κατηγορία και 10 ακόμα (5 από κάθε κατηγορία) που θα επιλεγούν από επιτροπή της διοργάνωσης.

Έργο του Dourone, καλεσμένου στο φετινό ArtWalk της Πάτρας

Όροι συμμετοχής

  1. Ο Διαγωνισμός αφορά όλους τους πολίτες με οποιαδήποτε ιδιότητα.
  2. Το θέμα της φωτογραφίας είναι ελεύθερο, αρκεί να αποτυπώνει μέρος των δράσεων ή ίχνη των φετινών τοιχογραφιών.
  3. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με όσες φωτογραφίες επιθυμεί.
  4. Ακολουθήστε τους λογαριασμούς @artwalk_festival και @artinprogress.patras στο Instagram και κάντε like στις σελίδες ArtWalk και Art in Progress στο Facebook.
  5. Κάντε tag 3 φίλους σας κάτω από το post του διαγωνισμού.
  6. Κάνετε post, είτε στο Instagram είτε στο Facebook, με το hashtag της κατηγορίας που θέλετε να πάρετε μέρος.
  • Εκκίνηση Διαγωνισμού 15/06/2020
  • Λήξη Διαγωνισμού 31/10/2020

Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας στο ArtWalk 5.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5