Visual Browsing
SKATE & GRAFFITI

Skate Mo: Ο Νίκος Δενδρινός μεταμορφώνει τις σπασμένες σανίδες σε ό,τι μπορείς να φανταστείς

Skate Mo: Ο Νίκος Δενδρινός μεταμορφώνει τις σπασμένες σανίδες σε ό,τι μπορείς να φανταστείς
Ο ταγμένος skater μας μίλησε για το πάθος του. Δείτε τις μοναδικές δημιουργίες του
  • A-
  • A+
0

Ο Νίκος είναι ένα παιδί που δεν έτυχε να γνωρίσω προσωπικά την περίοδο που ήτανε ταγμένος skater. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούσα σε κάποια skate shops καλλιτεχνικές δημιουργίες από σανίδες σπασμένες και μου τράβηξαν το ενδιαφέρον γιατί σε κάθε κομμάτι που έβλεπα διέκρινα αγάπη και μεράκι.

Έμαθα περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργό από τον φίλο μου τον Jerry που τυχαίνει να είναι παιδικός του φίλος. Πόσο μοναδικό είναι το skateboarding, εκτός από αθλητές μπορεί να δημιουργήσει παιδιά που θέλουν να παράγουν τέχνη βρίσκοντας το κρυμμένο τους ταλέντο. 

Συναντήθηκα με τον Νίκο στο skate park του ΟΑΚΑ, τσουλήσαμε λίγο στης κλήσεις και μας μίλησε για το πάθος του απέναντι σε αυτό το πανέμορφο υλικό που αποκαλούμε «ξύλο»…

>> Ονομάζομαι Δενδρινός Νίκος, ασχολιόμουν και εγώ με τη σειρά μου με το skate από αρκετά μικρή ηλικία. Την τελευταία τετραετία δημιουργώ χειροποίητες κατασκευές από σανίδες skateboard μαζί με άλλα υλικά όπως ξύλο και γυαλί.

Σχετικα
New Cult: Το street style στα καλύτερά του
New Cult: Το street style στα καλύτερά του

>> Ξεκίνησα να το κάνω σαν χόμπι επειδή ήταν το μόνο που με γέμιζε, με τον καιρό μετατράπηκε σε full time απασχόληση. Στην Ελλάδα ο κόσμος ακόμα δεν αντιλαμβάνεται την χειροποίητη τέχνη, το γνωστό custom όπως σήμερα όλοι πιστεύω ότι γνωρίζουν σε σχέση με άλλες χώρες. Με την πάροδο του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει αυτό!

>> Όλο αυτό ξεκίνησε από την ιδιαιτερότητά μου να έχω στο χώρο μου πράγματα όπως ράφια από skate σανίδες κι άλλα custom αντικείμενα. Ύστερα ξεκίνησαν οι φίλοι μου να μου ζητάνε διάφορα αντίστοιχα αντικείμενα όπως τασάκια και δαχτυλίδια από skate. Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω λεπτομέρειες για τα υλικά και πώς μπορείς να τα επεξεργαστής ταυτόχρονα μεταξύ τους.

Σχετικα
Street Mode Festival με τραγούδια στη Νοηματική Γλώσσα
Street Mode Festival με τραγούδια στη Νοηματική Γλώσσα

>> Η ανίχνευση ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη που ήθελα να έχω πάνω στην δουλεία μου, βούτηξα στα βαθιά κατασκευάζοντας έπιπλα, μαχαίρια, Wallarts, κοσμήματα, φωτιστικά, θήκες κινητών και ό,τι μπορείς να φανταστείς!

>> Όλα κατασκευασμένα από μεταχειρισμένες σανίδες skate και φυσική ξυλεία. Κάποιοι βλέπουν τα σπασμένα σανίδια του skate ως άχρηστη ύλη, στα δικά μου μάτια φαντάζομαι μία ηλεκτρική κιθάρα, ένα τραπέζι, ένα ρόπαλο baseball, ακόμα και ένα μωσαϊκό πίνακα!

>> Κάθε κατασκευή αποτελείται από πολλά σανίδια κατεργασμένα και ενωμένα σε μια καινούργια πρώτη ύλη η οποία δεν θυμίζει σανίδα skate πλέον αλλά κάτι πολύ ιδιαίτερο με απίστευτο design. 

>> Κάθε κατασκευή είναι μοναδική με το δικό της pattern και σχέδιο. Επίσης το skateboard  είναι φτιαγμένο από ξύλο (american maple)  σε συνδυασμό με διαφόρων ειδών exotic wood κι άλλα υλικά  δημιουργούν ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

>> Αυτό που με γεμίζει περισσότερο είναι το ξεκίνημα μίας κατασκευής και η τελική της μορφή, είναι πρόκληση το να βλέπεις τα αντικείμενα σου να παίρνουν μορφή με αποτέλεσμα να μπορούν να σταθούν οπουδήποτε.

>> Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με το LuvnRoll art-house εκεί μπορεί κάποιος να βρει δικά μου project που έχουν να κάνουν με διακόσμηση εσωτερικών χώρων και art αντικείμενα.

Ακολουθήστε τον κόσμο του Skate MO στο Facebook και το Instagram

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5