TV + Series

Οι συντάκτες της AV σου κλείνουν ραντεβού στην οθόνη της Νova και την ανανεωμένη εφαρμογή EON Οn Demand

Οι Ελένη, Μαριάννα, Γιάννης, Μαρίνα και MJ, θα σου πουν με ποιες ταινίες και σειρές αξίζει να πωρωθείς

62222-137653.jpg
A.V. Team
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
φίλοι βλέπουν ταινία

ΕΟΝ On Demand: H νέα ανανεωμένη εφαρμογή της Nova που μας δίνει πολλές δυνατότητες θέασης και περιεχομένου.

  • Advertorial

Κρύο, μουντίλα και διάβασμα εξεταστικής (για κάποιους τυχερούς που ακόμη είστε φοιτητές, ακόμη και αν δεν πιστεύετε στην τύχη σας). Αυτό το τρίπτυχο σημαίνει ένα πράγμα: Ατέλειωτος χρόνος στο σπίτι. Και τι καλύτερο από fun και ιντιγκαδόρικο περιεχόμενο στην οθόνη που θα κάνουν την εμπειρία στο καναπέ πιο ευχάριστη από ποτέ. Επίλεξε τη θέση σου– κουβέρτα να πάρεις!, κάτσε αναπαυτικά, βάλε βουτυρένια ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε τα υπόλοιπα στην Nova και την ανανεωμένη εφαρμογή EON Οn Demand. Εμείς πάντως στην ATHENS VOICE αυτό κάναμε και δε χάσαμε. Εξερευνώντας τη μεγαλύτερη On Demand βιβλιοθήκη με 6,000+ ταινίες και επεισόδια σειρών, νέα features, νέα δομή και εμφάνιση πολύ πιο φιλική προς το χρήστη (τι άλλο να ζητήσουμε από μια streaming εμπειρία;), βρήκαμε τα αγαπημένα μας και τα παρακολουθήσαμε οn repeat κολλημέν@ στην οθόνη. Και τώρα σας τα προτείνουμε.

Ταινίες και σειρές στη Nova και στην Eon on Demand που αξίζει να δεις 

Όταν η Ελένη γνώρισε τον John Wick

Θα μπορούσε στην κατηγορία των celebrities crush μου να ενταχθεί ο Keanu Reeves; Ναι. Είναι αυτό από μόνο του ένας καλός λόγος για να γίνω φαν του John Wick; Και πάλι ναι. Ο πρώην εκτελεστής επιστρέφει αυτή τη φορά για να εκδικηθεί το High Table, το σκοτεινό συμβούλιο των 12 μελών που κυβερνούν τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις. Χάρη στην ανανεωμένη ΕΟΝ On Demand υπηρεσία, οι πιο hot ταινίες βρίσκονται στην οθόνη σου με ένα μόνο κλικ. Η ταινία John Wick: Κεφάλαιο 4 σε ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι, έχοντας για παρέα πολλά όπλα, εντυπωσιακές σκηνές δράσης και αρκετή δόση κακίας. Μάχη με background τον πύργο του Άιφελ, γιατί είμαστε και ρομαντικοί, τι άλλο θες; Μήπως λίγο από το βλέμμα του Bill Skarsgård που σε τρομοκράτησε στο It ως κλόουν βγαλμένος από εφιάλτη; Θα το έχεις και αυτό. Ο Σουηδός ηθοποιός εμφανίζεται ως Marquis de Gramont, ή αλλιώς το αντίπαλο δέος του John Wick και γίνεται ο villain που αγαπάς να μισείς. Τι και αν έχω ήδη δει την ταινία, θα μου ήταν πολύ εύκολο να μπει στο replay και να περάσω ένα απόγευμα με το αγαπημένο μου καστ.

John Wick

… και η στιγμή που άρχισε να παρακολουθεί non-stop τον Unabomber

Είμαι το άτομο που έχει μια comfort σειρά και μπορεί να τη βλέπει κάθε μέρα σαν να είναι η πρώτη φορά. Θέλω να υπάρχει μια τηλεοπτική παρέα στο σπίτι, με την οποία πλέον γνωριζόμαστε καλά. Όμως εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησα να βλέπω Manhunt: Unabomber και έχω εντυπωσιαστεί. Πρώτον, δεν περίμενα ότι θα ξεκινούσα μετά από τόσα χρόνια μια καινούρια σειρά. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το ότι τώρα έχω Nova, δεν θα πω ψέματα. Δεύτερον, δεν περίμενα πως η ιστορία ενός τρομοκράτη θα με έκανε να μένω ξάγρυπνη για να μην χάσω ούτε στιγμή από την καταδίωξή του. Η αμερικάνικη δραματική σειρά «Manhunt: Unabomber» μας μεταφέρει στα ‘80s παρουσιάζοντας την πραγματική ιστορία του Τέντ Καζίνσκι, του ανθρώπου που τρομοκράτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια σειρά από βόμβες για περίπου δύο δεκαετίες. Ναι, συνέβη όντως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. FBI εναντίον Unabomber, με εμπόδια, διλήμματα και προβλήματα να εμφανίζονται συνεχώς, δημιουργώντας ένα ατελείωτο ανθρωποκυνηγητό. Πόσο εύκολο είναι τελικά να εντοπίσεις έναν βομβιστή διάνοια που επικοινωνεί με δικούς του κώδικες;

Unabomber

H Μαριάννα πατάει στο replay την ταινία «Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες»

«Έχω ακούσει όπως κι εσείς για την παράδοξη ιστορία του βάλτου». Η φράση αυτή ηχεί στα αυτιά μου ξανά και ξανά …κι αυτό γιατί έχω πατήσει πάνω από 3 φορές το replay στην ταινία «Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες», η οποία έχει προκαλέσει αμέτρητες συζητήσεις, αλλά αυτό δεν είναι και το καλό με την τέχνη; Η διασκευή του βιβλίου-φαινομένου της Ντίλια Όουενς μας μεταφέρει στην Αμερική του 1952 και, συγκεκριμένα, στη Βόρεια Καρολίνα. Η δραματική ιστορία που ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη η σκηνοθέτρια Ολίβια Νιούμαν επικεντρώνεται στην Kya Clark, την οποία υποδύεται καταπληκτικά η Daisy Edgar-Jones. Η πρωταγωνίστρια εγκαταλείπεται σε νεαρή ηλικία από μητέρα και αδελφούς και μένει μόνη με τον πατέρα της που εξαφανίζεται κι εκείνος στη συνέχεια, χωρίς εξήγηση. Όταν μεγαλώνει, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ντόπιους που την διεκδικούν και κάνει σχέση με τον έναν από αυτούς. Ωστόσο, όταν εκείνος βρίσκεται νεκρός, όλοι την θεωρούν ύποπτη. «Καμιά φορά νιώθω αόρατη, αναρωτιέμαι αν υπάρχω» αναφέρει μεταξύ άλλων, κι είναι ένα από τα σημεία που μπορώ να πω πως με συγκινούν. Η ταινία ακολουθεί τη ροή πληροφορίας και των συναισθημάτων του βιβλίου, εκτυλίσσεται με σταθερό βηματισμό, κάποια σημεία της είναι νοσταλγικά, έχει μυστήριο, ενώ συνδυάζεται και με την αγωνία που ξετυλίγεται στα δικαστικά έδρανα. Φυσικά άλλο ένα bonus της είναι ότι ανάμεσα στις θεματικές που φιλοδοξεί να καταδείξει είναι η παιδική εγκατάλειψη, η ενδοοικογενειακή βία, ο ρατσισμός, η προκατάληψη κ.ά. ενώ και η Taylor Swift έχει υπογράψει το τραγούδι «Carolina» για την ταινία. Δες την για να έχεις κι εσύ την άποψη σου τέλος πάντων. 

Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες

…και είναι φαν του Gray, τι να κάνει;

Πάντα είμαι «μέσα» σε ένα μαραθώνιο με σειρές μυστηρίου-θρίλερ, γιατί όχι δηλαδή; Το μικρόβιο πιθανότατα έχει περάσει από τις ατελείωτες ώρες που έβλεπα παρέα με την γιαγιά μου την αγαπημένη Αγγελική Νικολούλη, αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει. Πάμε λοιπόν στα δικά μας. Κόλλησα με το Gray γιατί θέλω να ανακαλύψω μαζί με την Cornelia Gray, τον υπεύθυνο για τις πρόσφατες διαρροές που απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Με πείσμωσε η τύπισσα πώς το λένε; Η πρώην κατάσκοπος της CIA, επέστρεψε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια στην ενεργό δράση, για να εντοπίσει ποιος από την Υπηρεσία συγκεκριμένα διαρρέει πληροφορίες που απειλούν την εθνική ασφάλεια. Και τι να κάνει και αυτή; Να κάτσει να μαλώσει; Όχι βέβαια, εκτός από εξαιρετικά ικανή είναι και εξαιρετική καλή στο ρόλο της, σε βάζει εύκολα στην πλοκή, σε κρατάει σε αγωνία και σε πείθει να την ακολουθήσεις στο «ταξίδι» της για να λύσει την υπόθεση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία κατασκόπων όπου όλοι κυνηγούν ο ένας τον άλλον και το μυστικό παραμένει κρυμμένο πίσω από πολλά ψέματα, χειρισμούς, παράξενες συμπεριφορές και τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Απλό, ρεαλιστικό, χωρίς πολλά πολλά ξέρει τι έχεις ανάγκη να δεις και σου το προσφέρει απλόχερα. Η σειρά που έχει γραφτεί από τον John McLaughlin είναι απαραίτητο να μπει στην to watch list σου!

Ο Γιάννης θεωρεί ότι το Twisted Metal αξίζει ένα όσκαρ

Πριν 10 χρόνια όλα ήταν λίγο πιο απλά. Ήμουν πρωτοετής φοιτητής στην Πάντειο, ατένιζα το μέλλον με αισιοδοξία και χρειαζόμουν μόνο μερικές ώρες με το Playstation 3 για να είμαι ευτυχισμένος, καθώς εκεί έβρισκα θαλπωρή στο Twisted Metal. Αυτός που σκέφτηκε το συγκεκριμένο βίντεο γκέιμ αξίζει το λιγότερο Όσκαρ και φυσικά το ίδιο και εκείνος που σκέφτηκε το παιχνίδι να μεταφερθεί στην τηλεόραση.  Η ιστορία ακολουθεί τον John Doe ο οποίος πρέπει να παραδώσει ένα άγνωστο πακέτο στην άλλη άκρη της μετά - αποκαλυπτικής Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα επιδοθεί σε όλα αυτά που λατρέψαμε και στο παιχνίδι όπως πολλές – μα πολλές – εκρήξεις, δράση, θανατηφόρα οχήματα και πολλούς εχθρούς, που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Αν ποτέ υπήρξατε φαν του Twisted Metal από τις κονσόλες μην χάσετε αυτή τη σειρά. Αν πάλι δεν ήσασταν ευκαιρία να μυηθείτε.

…και πωρώνεται με την ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ στο TAR

Ομολογώ πως το TAR δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου μέχρι ο Μάρτιν Σκορσέζε να μιλήσει γι ΄ αυτή την ταινία πολύ πρόσφατα. Κατά τον ίδιο αυτό το φιλμ [Είναι η «λιακάδα» στη συνεχόμενη συννεφιά του σύγχρονου κινηματογράφου]. Σίγουρα μεγάλο παράσημο για την ταινία του Τοντ Φιντ. Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή της Lydia Tar η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει ως μαέστρος τη Φιλαρμονική Όρχήστρα του Βερολίνου. Το story μου θύμισε σε πολλά σημεία το σοκαριστικά καλό «Whiplash». Αναμφίβολα και το TAR συγκαταλέγεται σε μία από ταινίες που μου έκαναν εντύπωση μέσα στη χρονιά.  Αξίζει μόνο και μόνο για την ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία κάθε φορά δίνει τα διαπιστευτήριά της.

Tar

Η Μαρίνα ταξίδεψε στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής με τις «Παράλληλες Μητέρες»…

Αν ψάχνεις μια ταινία να σε συγκινήσει και να σε βάλει σε σκέψεις, ο μοναδικός Pedro Almodóvar έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του και μας χάρισε ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που θα σου μείνει αξέχαστο. Αυτό ακούει στο όνομα «Παράλληλες Μητέρες», μια ιστορία που εξερευνά τα περίπλοκα ζητήματα της μητρότητας, της ταυτότητας και των πολυποίκιλων οικογενειακών δεσμών. Με δύο δυνατά ονόματα στην μαρκίζα, τις Penélope Cruz και Milena Smit, αλλά και το χαρακτηριστικό ύφος του, τα ζωηρά χρώματα που χρησιμοποιεί και τη συναισθηματική του εικονογραφία, ο Almodóvar δημιουργεί μια αφήγηση που θα σας μείνει στο μυαλό για πολύ καιρό μετά το τέλος της ταινίας. Η ταινία ακολουθεί δύο γυναίκες, την Τζάνις και την Άνα, που βρίσκουν τις ζωές τους να μπερδεύονται μετά τη γέννηση των παιδιών τους την ίδια ημέρα. Καθώς προσπαθούν να πλοηγηθούν στη χαρά αλλά και τις προκλήσεις της μητρότητας, οι δεσμοί τους εντείνονται, αποκαλύπτοντας τις κοινές αλήθειες που συνδέουν όλες τις μητέρες, ανεξαρτήτως συνθηκών. Μέσα από τις εμπειρίες τους, ο Almodóvar παρουσιάσει με μαεστρία τη μητρότητα σαν μια πολύπλοκη γιορτή και θίγει θέματα ταυτότητας και αυτογνωσίας, οδηγώντας τις πρωταγωνίστριες αλλά και το κοινό σε ένα ταξίδι εσωτερικής ανασκόπησης και ανάπτυξης.

Pararell Mothers

…και ανακαλύπτει τα μυστικά πίσω από το «Chapelwaite»

Αν αναζητάς σκοτεινές και μυστηριώδεις σειρές, ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο τρομακτικό, περίπλοκο και απόλυτα συναρπαστικό κόσμο του «Chapelwaite». Στην καρδιά αυτού του θρίλερ εποχής βρίσκεται η πολύπαθη οικογένεια Morton, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της για να συνειδητοποιήσει ότι οι σκιές του παρελθόντος δεν απομακρύνονται τόσο εύκολα. Όταν ο καπετάνιος Τσαρλς Μπουν (Αντριάν Μπρόντι) με τα τρία παιδιά του και την γκουβερνάντα τους μετακομίζουν στην τρομακτική πόλη του Preacher's Corners, οι κάτοικοί της δεν τους αντιμετωπίζουν και πολύ φιλικά θα έλεγε κανείς. Καθώς η ιστορία  ξετυλίγεται τα μυστικά που έχουν θαφτεί εδώ και καιρό φτάνουν στο φως, με αποτέλεσμα οι Μόρτον να βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν ιστό προδοσίας, παραφροσύνης και υπερφυσικών δυνάμεων πέρα ​​από την κατανόησή τους. Αυτό το γοτθικό αριστούργημα με την ανατριχιαστική μουσική και τις σκηνές που θα σας κόψουν την ανάσα, αναμιγνύει επιδέξια στοιχεία τρόμου, μυστηρίου και δράματος, με τους χαρακτήρες να έρχονται αντιμέτωποι με τους πιο σκοτεινούς φόβους και τους εσωτερικούς τους δαίμονες. Σε αυτή τους την προσπάθεια να αντιμετωπίσουν ερωτήματα ηθικής, λογικής, ακόμα και τη φύση του κακού ίδιου και  μας προκαλούν να αντιμετωπίσουμε τους δικούς μας φόβους και αμφιβολίες.

Chapelwaite

H MJ παρακολουθεί ευλαβικά τον Άρη Σερβετάλη στον «Άνθρωπο του Θεού»

Πόσο εύκολο είναι να κολλήσεις με ταινία που δεν έχεις ως θεματική τα εγκόσμια, αλλά δεν είναι και superfiction; Πολύ! Ο «Άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς με τον Άρη Σερβετάλη στον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, ήταν μια αφορμή για να δοκιμαστούν οι ικανότητες των συντελεστών εν καιρώ πανδημίας και μια αποστολή που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς και γυρίσματα σε πολλαπλές τοποθεσίες, συμβατές με τον βίο του ανθρώπου που εξετάζεται στο φιλμ.  Με ασκητική μορφή, πυκνά γένια και μαλλιά ενός ιερωμένου, ο Άρης Σερβετάλης ξεκινά κι επί 100 περίπου λεπτά, λεπτό προς λεπτό, οδηγεί τον ρόλο του προς την αγιοσύνη. Δεν ερμηνεύει απλώς έναν ρόλο, αλλά γίνεται κομμάτι αυτού και στη συνέχεια καλεί και εμάς να πάρουμε μέρος. Με απλότητα και πραότητα, δημιουργεί ένα σκηνικό ευλάβειας που δίνει «χώρο» στην πίστη να εδραιωθεί, όποιου είδους και αν είναι αυτή. Στην Ελλάδα, η ταινία διανεμήθηκε στους κινηματογράφους τον Αυγούστου του 2021, πραγματοποιώντας άνοιγμα τετραημέρου στην πρώτη θέση με χιλιάδες εισιτήρια παρά τις αρνητικές κριτικές που έλαβε στον τύπο και παρέμεινε στην κορυφή τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες προβολής. Ομολογουμένως, είναι μια ταινία που δίχασε το κοινό. Παρακολούθησέ τη και δες πού ανήκεις.

Ο Άνθρωπος του Θεού

..και ψάχνει να λύσει το μυστήριο στο “True Detective”

Αν χάνομαι πάνω από πέντε ώρες στην οθόνη, είναι γιατί ψάχνω ποιος μπορεί να έκανε το έγκλημα. Πέντε χρόνια από την τελευταία αυτή τρίτη σεζόν και δέκα χρόνια μετά την original πρώτη, το “True Detective” φέτος έκανε δυναμικό comeback, με την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου να λαμβάνει χώρα συμβολικά την ίδια ημερομηνία με την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου της ανθολογίας (το σωστό το marketing). Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από το κεφάλι μιας και είναι η πρώτη σεζόν χωρίς τον Nick Pizzolatto στην ομάδα και σε καίριο ρόλο, με την Issa Lopez (την ταλαντούχο Μεξικανή σκηνοθέτρια και παραγωγό που μας χάρισε πριν μερικά χρόνια το “Tigers Are Not Afraid”) να αναλαμβάνει πλοκή, σκηνοθεσία και show running και τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ “Moonlight” Barry Jenkins σε χρέη executive producer. Και σε αυτόν το κύκλο οι ερμηνείες παραμένουν κορυφαίες με πρωταγωνίστριες την βραβευμένη με Oscar και υποψήφια για ΕΜΜΥ, Jodie Foster και την Kali Reis. Αίσθηση προκαλεί και η υπόθεση. Είναι βαρύς χειμώνας στο Ίννις της Αλάσκα. Οκτώ άνδρες που χειρίζονται τον ερευνητικό σταθμό Tsalal Arctic εξαφανίζονται, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χωρίς να αφήσουν ίχνη. Για να λύσουν την υπόθεση οι Ντετέκτιβ Liz Danvers (Jodie Foster) και Evangeline Navarro (Kali Reis) θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σκοτάδι που κουβαλούν μέσα τους και να σκάψουν τις στοιχειωμένες αλήθειες που είναι θαμμένες κάτω από τον αιώνιο πάγο. Θα τα καταφέρουν;

True Detective

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των ταινιών και σειρών που μπορείς να δεις χάρη στην ανανεωμένη υπηρεσία EON On Demand της Nova, που τώρα προσφέρει πολλές περισσότερες προτάσεις. Όλα όμως ακλουθούν αυτό το μοτίβο. Περισσότερο On Demand θέαμα, περισσότερους τρόπους εύρεσης περιεχομένου, περισσότερους τρόπους θέασης περιεχομένου, περισσότερες δυνατότητες! Αλλά αυτό μη σε τρομάζει, γιατί μπορείς ξεκούραστα να βρεις τι σου ταιριάζει, γιατί παρ’ όλο που οι επιλογές είναι πολλές, είναι χωρισμένες σε κατηγορίες και θεματικές ενότητες και έτσι η εύρεση αυτού που θέλεις να δεις γίνεται πολύ πιο εύκολη. Και αν είσαι από τους τύπους που κυριολεκτικά δεν ξεκολλούν από το crush τους με την οθόνη, υπάρχει η δυνατότητα λήψης On Demand προγραμμάτων στις φορητές συσκευές σου για θέαση χωρίς Internet. Το μόνο που μένει να πούμε είναι, καλή θέαση!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ