TV + Series

The Brothers Sun: Ένα φρέσκο martial arts dramedy στο Netflix

Με τη Michelle Yeoh να απογειώνει την τηλεοπτική σειρά που βάζει στο blender τα παραδοσιακά φιλμ πολεμικών τεχνών, την αμερικανική κωμωδία και τις συνθήκες του streaming

tania-skrapaliori.jpg
Τάνια Σκραπαλιώρη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 The Brothers Sun: Ένα φρέσκο martial arts dramedy στο Netflix
© Netflix

 The Brothers Sun: Η τηλεοπτική σειρά πολεμικών στο Netflix που κέρδισε το κοινό.

Karate Kid, Dragon Inn, Shaolin and Wu – Tang. Bruce Lee, Jackie Chan και Χελωνονιντζάκια. Toshiro Mifune και Donnie Yenn, Kill Bill και The Raid. Τo old school kung fu που μεγάλωσε τους Wu Tang Clan και το Kung Fu Panda που μεγάλωσε εμάς. Η επίδραση των πολεμικών τεχνών στον κινηματογράφο, τα οπτικοακουστικά προϊόντα και την ευρύτερη ποπ κουλτούρα εδώ και έναν αιώνα αγγίζει διαστάσεις πανάρχαιου μοτίβου, συνεχίζοντας ακόμα και στην εποχή του streaming να συνεισφέρουν βασικά συστατικά σε φρέσκιας τηλεοπτικές προτάσεις - όπως το τελευταίο, φρέσκο Netflix hit, “The Brothers Sun”.

The Brothers Sun: Ένα φρέσκο martial arts dramedy στο Netflix

Σε ένα εντυπωσιακό ρετιρέ στην Taipei ο Charles “Chairleg” Sun (Justin Chien), γιος και κληρονόμος του πρώτου δράκου των Triads (των ταϊβανέζικων - κινεζικών συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος) επιδίδεται στην αγαπημένη του ασχολία, την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, ξεφουρνίζοντας κεικ και βλέποντας εκπομπές baking στην τεράστια, υπερσύγχρονη τηλεόρασή του. Η έφοδος μιας άγνωστης συμμορίας τον διακόπτει ανοίγοντας με συνοπτικές διαδικασίες την πρώτη απολαυστική combat χορογραφία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στα οχτώ επεισόδια του “The Brothers Sun” που καταλήγει στον τραυματισμό του πατέρα του. Με μια άγνωστη απειλή πάνω από την οργάνωση αλλά και την οικογένειά του ο Charles θα ταξιδέψει στο Los Angeles, όπου κατοικεί η μητέρα του με τον νεότερο αδελφό του ζώντας επί δεκατέσσερα χρόνια μια εντελώς διαφορετική ζωή λόγω ενός «στρατηγικού» χωρισμού της οικογένειας για λόγους ασφαλείας. Η Eileen “Mama” Sun (Michelle Yeoh) δουλεύει ως νοσοκόμα, παίζει mahjong τα βράδια με τις φίλες της και μεγαλώνει λιτά και αυστηρά τον μικρότερο γιο της Bruce (Sam Song), ο οποίος σπουδάζει γιατρός αλλά κλέβει χρόνο και δίδακτρα για να ακολουθήσει το όνειρό του σε μια ομάδα Improv - αγνοώντας την καταγωγή του, την ύπαρξη του αδελφού του και την ιδιότητα της μητέρα του ως μητριάρχη του οργανωμένου εγκλήματος. Η ιδιότυπα επανενωμένη οικογένεια μπλέκει σε ένα απρόβλεπτο gang war πρωταγωνιστώντας σε ένα πρωτότυπο martial arts dramedy με έντονα κωμικά στοιχεία, απολαυστική δράση και την για μια ακόμη φορά εξαιρετική Michelle Yeoh - τη μεγάλη αποκάλυψη του περσινού οσκαρικού “Everything, Everywhere, All at Once” να ανεβάζει τη σειρά επίπεδο άμα τη εμφανίσει.

Η σειρά των Byron Wu και Brad Falchuk χρωστάει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της στην απόδοση της δράσης των σκηνών μάχης - ένα τιμιότατο tribute στις cult ταινίες kung fu και λοιπών ασιατικών πολεμικών τεχνών (το reference του “Gymkata” στο έβδομο επεισόδιο βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του) με το απαραίτητο όμως twist. Η αβανταδόρικη αντίθεση των χαρακτήρων των δύο αδελφών Sun του «σκληρού» killer Charles και του «Γκούφυ» Bruce λειτουργεί όσο καλύτερα της επιτρέπουν τα προβλήματα της πλοκής και της ανάπτυξης χαρακτήρων την διπλή της όψη που από τη μία έχει την αβίαστη πρόκληση γέλιου και από την άλλη τον συναισθηματικό δεσμό που καλούνται να επανασυστήσουν τα δύο αδέλφια ανακαλύπτοντας από την αρχή τους ίδιους τους εαυτούς τους. Από εκεί και πέρα οι μελοδραματικές νότες που γίνονται όλο και πιο έντονες προς τα τελευταία επεισόδια ξεχειλώνουν αχρείαστα τον ρυθμό και κάνουν εμφανέστερες τις αδυναμίες του βάθους της σειράς. Προς διάσωση έρχεται βέβαια σε κάθε σκηνή που εμφανίζεται η Michelle Yeoh, κάνοντας έναν «περίπατο» επίδειξης του sui generis ερμηνευτικού της οπλοστασίου και βγάζοντας με χαρακτηριστική άνεση του ζουμί από κάθε πιθανή πτυχή του χαρακτήρα της.

The Brothers Sun | Official Trailer | Netflix

Κοινώς με Michelle Yeoh δεν έχασε ποτέ κανένας - σίγουρα όχι το “The Brothers Sun” που παρά τις ευκολίες, τα κενά και τα όποια προβλήματά του τερματίζει ως μια από τις πιο διασκεδαστικές τηλεοπτικές αφίξεις των πρώτων μηνών του 2024 και μια τίμια εγγραφή στη λίστα της συνεχούς επίδρασης του πλούσιου κεφαλαίου των πολεμικών τεχνών στις οθόνες μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ