TV + Series

Ηθοποιός του «Wednesday» κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ο Πέρσι Χάινς Γουάιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Wednesday»: Ο ηθοποιός Πέρσι Χάινς Γουάιτ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση - Φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον δεύτερο κύκλο της σειράς του Netflix.
Τζένα Ορτέγκα και Πέρσι Χάινς Γουάιτ σε σκηνή του «Wednesday» © Netflix

«Wednesday»: Ο ηθοποιός Πέρσι Χάινς Γουάιτ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση - Φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον δεύτερο κύκλο της σειράς του Netflix.

Ο σταρ της σειράς «Wednesday», Πέρσι Χάινς Γουάιτ, ο οποίος ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Xavier Thorpe στην πρώτη σεζόν του επιτυχημένου σόου του Netflix, ενδέχεται να αποσυρθεί από την επόμενη δεύτερη σεζόν λόγω καταγγελιών για επίθεση, σύμφωνα με νέα αποκλειστικότητα της Daily Mail.

Το άρθρο αναφέρει ότι το Netflix έχει αφαιρέσει τον χαρακτήρα του από τη δεύτερη σεζόν, αφού ένας ανώνυμος χρήστης των κοινωνικών δικτύων τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση σε ένα πάρτι.

Τον Ιανουάριο, το φερόμενο θύμα ισχυρίστηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter ότι ο Χάινς Γουάιτ είχε οργανώσει το πάρτι σκόπιμα για να προσπαθήσει να μεθύσει τις γυναίκες και να τις εκμεταλλευτεί. Το tweet έχει διαγραφεί από τότε.

Ο 22χρονος Καναδός ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες. Δημοσίευσε μια δήλωση κατηγορώντας την καταγγέλλουσα ότι ξεκίνησε μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης» εναντίον του, προσθέτοντας ότι από το αρχικό tweet, ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν δεχτεί απειλές θανάτου.

Στον απόηχο του ισχυρισμού, αρκετά δημοφιλή χάσταγκ έχουν γίνει viral, με τους θαυμαστές της σειράς να ζητούν από το Netflix να απολύσει τον Πέρσι Χάινς Γουάιτ. Ο πατέρας του ηθοποιού, ο Καναδός συγγραφέας Τζόελ Τόμας Χάινς, έκανε τη δική του ανάρτηση για να υποστηρίξει τον γιο του, γράφοντας:

«Αυτό το ανώνυμο διαδικτυακό μίσος, είναι ισχυρό υλικό. Αλλά αυτό που πραγματικά ενδυναμώνει αυτούς τους τύπους καμπανιών είναι η κουλτούρα του φόβου και της σιωπής που εμποδίζει τον οποιονδήποτε να μιλήσει για τους άδικα κατηγορούμενους – μήπως ο όχλος στρέψει τα μάτια του πάνω σε εσάς και τα δικά σας.

Αν το να προσφέρω δημόσια την υποστήριξή μου στον ευγενικό και ευγενικό, ταλαντούχο γιο μου ισοδυναμεί με το να ριχτώ στους λύκους – ας γίνει, ό,τι κι αν γίνει».

Η Daily Mail αναφέρει ότι η μητέρα του σταρ του «Wednesday», η παραγωγός Σέρι Γουάιτ, αναδημοσίευσε τη δήλωση του Τζόελ, υποδηλώνοντας υποστήριξη στον γιο της.

Τριγμοί στο καστ του «Wednesday»: Η στάση της Τζένα Ορτέγκα

Αν και η Τζένα Ορτέγκα δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς εναντίον του Χάινς Γουάιτ, υπέστη τις αντιδράσεις των θαυμαστών της αφότου πήγε στο podcast «Armchair Expert» του Νταξ Σέπαρντ τον Μάρτιο και μίλησε για τη στενή της φιλία με τον συμπρωταγωνιστή της.

Η Ορτέγκα αργότερα απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter. Το ερμηνευτικό ζευγάρι θα πρωταγωνιστήσει επίσης μαζί στο επερχόμενο rom-com «Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι ή Φθινόπωρο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ